Bērnu lūgumu dēļ "Lego" mainīs savu produktu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rotaļu klucīšu ražotāji "Lego" plāno aizstāt plastmasas iepakojumus ar papīra maisiņiem, sākot ar 2021. gadu. Solis sperts, lai uzņēmuma darbība kļūtu ilgtspējīgāka un dabai draudzīgāka, ziņo raidsabiedrība "BBC".

"Lego" pārstāvji esot atklājuši, ka ideja radusies, pateicoties bērnu vēstulēm.

"Mēs esam saņēmuši vēstules no bērniem, kurās viņi runā par vidi un lūdz, lai mēs atteiktos no vienreiz lietojama plastmasas iepakojuma," sacījis "Lego Group" izpilddirektors Nīls B. Kristiansens.

Uzņēmums plāno ieguldīt līdz pat 400 miljoniem dolāru, lai triju gadu laikā kļūtu ilgtspējīgāks. Pašlaik ražotie klucīši ir veidoti no plastmasas, taču uzņēmums jau pašlaik meklē aizstājējmateriālus.

"Mēs jau kādu laiku meklējam alternatīvas. Bērnu degsme un idejas iedvesmoja mūs sākt mainīties," piebildis Kristiansens.

Sākot ar nākamo gadu, rotaļlietu kompānija izmantos pārstrādājamus papīra maisiņus. "Bērni priecājās, ka 2021. gadā parādīsies papīra iepakojumi, jo tie ir videi draudzīgi un viegli atverami," teicis "Lego" izpilddirektors, pieminot, ka uzņēmuma mērķis ir pilnībā pāriet uz pārstrādājamiem iepakojumiem līdz 2025. gada beigām.

Arvien vairāk tirgotāju tiek aicināti atteikties no plastmasas maisiņiem un iepakojumiem. Tiesa, jāņem vērā, ka uzņēmumi ne vienmēr spēj nodrošināt, ka alternatīvo materiālu ražošana, pārvadāšana un pārstrādāšana neradīs vēl lielāku oglekļa pēdas nospiedumu.

Uzņēmums tāpat ir solījis ieguldīt savus līdzekļus izglītības programmās un padarīt ilgtspējīgākus arī citas savas darbības sfēras.

Dānijas uzņēmums 2015. gadā izvirzījis mērķi - līdz 2030. gadam pāriet uz produktu ražošanu no ilgtspējīgiem materiāliem. Piemēram, rotaļlietas varētu tikt ražotas, izmantojot bio-blokus, kuru sastāvā ir cukurniedru izcelsmes produkti.

Uzņēmums nesen paziņojis, ka šī gada pirmajā pusē pārdošanas apjoms un peļņa ir augusi. Karantīnas laikā cilvēki pirkuši vairāk produktu, kas ļautu laiku pavadīt mājās. Ģimenes tāpat esot iegādājušās lielākus un sarežģītākus klucīšu komplektus.

Rotaļlietu ražotājs vēl joprojām plāno atvērt 120 jaunus "Lego" veikalus dažādās pasaules valstīs, lai arī kopš pandēmijas sākuma lielākā daļa uzņēmuma filiāļu uz ilgstošu laiku ir pārtraukušas savu darbību.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu