"Ar Elvi Merzļikinu garlaicīgi nebūs nekad." Apskatnieks vērtē latvieša debijas sezonu NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Elvja Merzļikina debijas sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL) diemžēl noslēdzās ar savainojumu un komandas zaudējumu pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. "Blue Jackets" apskatnieks Džefs Svoboda ir publicējis savas pārdomas par latvieša pirmo sezonu uz NHL ledus.

Elvja Merzļikina debijas sezonu atzinīgi novērtējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) apbalvojumu balsotāju panelis, iekļaujot latvieti labāko debitantu simboliskajā sešiniekā. 

Par vienu no aizvadītās sezonas Kolumbusas "Blue Jackets" spožākajiem mirkļiem pavisam noteikti kļuva Elvja Merzļikina uzmirdzēšana uz lielās skatuves sezonas vidū. To uzsver arī Svoboda.

"Iespējams, iespaidīgākais no Merzļikina debijas sezonas bija fakts, ka viņš spēja sev aiz muguras atstāt neveiksmīgu sākumu, jo tas varēja jauna vārtsarga pārliecību sagraut uz visu mūžu. Tā vietā viņš demonstrēja vienu no labākajiem vārtsarga sniegumiem kluba vēsturē. Sezonas vidū viņš dominēja, kas palīdzēja "Blue Jackets" atgriezties izslēgšanas spēlēs," rakstīja apskatnieks.

Turpinājumā Svoboda uzsver ne tikai latvieša talantu un atlētiskumu, bet arī viņa spilgto personību, kas mūsdienu ieturētajā NHL izceļas vēl vairāk. 

"Viņa pašpārliecinātā pieeja var arī būt problēma, bet Elvja attieksme pret darbu un degsme viņu padara par iespējamu fanu favorītu ne tikai Kolumbusā, bet arī visā NHL. Viens ir skaidrs - ar Elvi Merzļikinu garlaicīgi nebūs nekad," raksta apskatnieks.

Kā Merzļikina top momentu aizvadītajā sezonā Svoboda izceļ viņa pirmo uzvaru un slaveno lēcienu kluba kapteiņa Nika Folino rokās, kas pēcāk arī triumfēja fanu balsojumā par sezonas spilgtākajām svinībām.

Turpinājumā Svoboda pieminēja to, ka Elvim, par spīti nepārliecinošajam sezonas sākumam, turpinājumā izdevās pagriezt savu sniegumu, kas arī rezultējās ar vietu jau pieminētajā debitantu simboliskajā sešiniekā. Tāpat apskatnieks piebilda, ka šī sezona latvietim būs lielisks atspēriena punkts.

"Kopumā viņš aizvadīja labu gadu, kas var būt atspēriena punkts lieliskai NHL karjerai," nobeigumā norādīja Svoboda.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu