Kādi bija princeses Diānas uzskati par prinča Čārlza bērnību?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princese Diāna ar princi Hariju 1988. gadā.
Princese Diāna ar princi Hariju 1988. gadā. Foto: Reuters/ScanPix

Tikko iznākušā grāmatā, kas apskata karaliskās ģimenes biogrāfiju, stāstīts par prinča Čārlza emocionālo atturību un viņa bērnību, kurā, kā uzskata grāmatas autore, esot trūcis mīlestības. Grāmatā ir publicēti arī princeses Diānas uzskati par karaliskās ģimenes audzināšanu un tās sekām, vēsta portāls "People".

Biogrāfijas "Patiesība par princi Filipu" autore Ingrida Sovarda spekulē, ka vecāku audzināšanas dēļ Princis Čārlzs nav zinājis, kā veidot attiecības ar Diānu. Princese rakstniecei esot stāstījusi, ka viņas vīrs esot bijis emocionāli atturīgs, jo bērnībā nav saņēmis pietiekami daudz mīlestības no vecākiem.

"Ja Čārlzs būtu audzināts kā parasts bērns, viņš labāk izprastu gan manas, gan savas emocijas," sacījusi Diāna.

Sovarda grāmatā raksta: "Šķiet, ka prinča jūtas tikušas apslāpētas jau kopš dzimšanas. Princese Diāna stāstīja, ka mīlestību viņam izrādījušas auklītes, nevis vecāki, taču apskāviens no auklītes nav mātes apskāviens. Kad Čārlzs satika savus vecākus, viņi neapskāvās - viņi sarokojās."

Autore min vairākus notikumus, kas varētu būt ietekmējuši jauno princi. Prinča Čārlza tēvs regulāri bija prom, lai pildītu savus jūras kara virsnieka pienākumus un astoņu gadu laikā ieradās tikai uz divām prinča dzimšanas dienām.

Ar īpašu mīļumu nav izcēlusies arī prinča māte  – karaliene Elizabete atstājusi četrus mēnešus veco princesi Annu un divus gadus veco princi Čārlzu Sandringemas pilī, lai pievienotos Filipam Maltā Ziemassvētku svinību laikā.

"Pat spriežot pēc tā laika standartiem, Filips un Elizabete dēlam nepievērsa pietiekami daudz uzmanības," raksta Sovarda.

Biogrāfijas sākumā, kas tiks publicēta oktobrī, autore rakstījusi, ka Filips sava mazdēla prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas atteikšanos no karaliskajiem tituliem redz kā pienākumu ignorēšanu.

Karaliene ar vīru šobrīd atpūšas savā īpašumā Norfolkā. Vasaru Elizabete un Filips pavadīja Balmorālas pilī Skotijā. Tuvākajās nedēļās tiks nolemts, vai Filips atgriezīsies Vindzoras pilī kopā ar karalieni, kurai rudenī jāatsāk pildīt savus karaliskos pienākumus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu