Krievu svarcēlāja Anna Turajeva lidostā pazemota un spiesta pierādīt, ka ir sieviete (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Anna Turajeva - seškārtējā pasaules čempione pauerliftingā, lidojot uz Krasnodaru, tika vairākkārt pārbaudīta, jo lidostas darbinieki nesaprata, vai viņa tiešām ir sieviete. 

Turajeva pastāstīja, ka pirmais incidents bija Sanktpēterburgā, kad viņa reģistrējās lidojumam uz Krasnodaru, bet vēl viens - Maskavā.

"Vakar es tranzītā lidoju no Sanktpēterburgas uz Maskavu un no Maskavas uz Krasnodaru. Viņi atteicās mani izlaist cauri kontrolpunktam, atsaucoties uz to, ka manā pasē norādītais dzimums ir sieviete.

Tas bija pazemojoši, visa rinda skatījās, kamēr man pārmeta intīma rakstura jautājumus. 

Tajā pašā laikā es neatļāvu sev ne mazākās rupjības un centos atrisināt situāciju. Visa rinda vēroja šo anarhiju, un es šajā situācijā jutos bezpalīdzīga," stāsta Anna. 

"Es gluži kā piecgadīgs bērns centos pierādīt, ka esmu sieviete. Mēģināju izskaidrot, kāpēc viss ir tā un ka viņi kļūdās. Es darīju visu, kas manos spēkos, lai viņi beidzot noticētu. Tad notika brīnums! Mani ielaida lidojumā, bet ar to viss nebeidzās," sacīja sportiste.

Ierodoties Maskavā, sieviete nonākusi vēl nepatīkamākā, pat agresīva rakstura situācijā. 

"Es jutos patiesi sāpināta un nobijusies. Es domāju, ka esmu noziedzniece. Ne piles cieņas. Es vēršos pie uzņēmuma - es strādāju visu savu jaunību un pasaules čempionātos ieguvu pirmās vietas, strādājot ar asinīm un sviedriem savas valsts labā. Ne jau tāpēc, lai beigās mani pazemotu!" sportiste rakstīja savā "Instagram" kontā.

Nedaudz vēlāk Turajeva paskaidroja, ka viņu aizskar nevis tas, ka viņi viņā redz vīrieti, bet gan aviokompānijas darbinieku pazemojošā izturēšanās, kuri spītīgi nevēlējās ticēt dokumentiem un pieprasīja pierādīt, ka viņu priekšā stāv sieviete.

"Pirmkārt. Ir īpaši paredzētas telpas personas identificēšanai. Otrkārt. Neviens nav pelnījis psiholoģisko spiedienu un pazemošanu. Treškārt. Mans izskats nedod nevienam tiesības ielīst manā dvēselē (un apakšbiksēs) ar jautājumiem par manām intīmajām zonām. Nevienu neskar mana personīgā dzīve. Viss," rakstīja sportiste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Анна Тураева (@turaevaanna_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Анна Тураева (@turaevaanna_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Анна Тураева (@turaevaanna_) on

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu