Pirmais zināmais gadījums pasaulē - Nīderlandes iedzīvotāja mirst pēc atkārtotas inficēšanās ar Covid-19 (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāda Nīderlandes iedzīvotāja kļuvusi par pirmo zināmo cilvēku pasaulē, kurš ar Covid-19 inficējās divas reizes un nomira, vēsta raidorganizācija CNN.

Šis gadījums ekspertu vidū raisījis plašas pārdomas par to, cik pēc inficēšanās ar Covid-19 ilglaicīga ir imunitāte un antivielas cilvēka organismā.

89 gadus vecā sieviete slimoja ar retu kaulu smadzeņu vēzi. Specifiskās ārstēšanas dēļ sievietes imunitāte bija pamatīgi novājināta.

Sākotnēji sākotnēji slimnīcā tika uzņemts šī gada sākumā ar klepu un drudzi. Pēc pirmajiem veiktajiem testiem atklājās, ka sieviete ir inficējusies ar Covid-19.

Sieviete no slimnīcas tika izrakstīta piecas dienas vēlāk un atveseļošanos viņa varēja turpināt mājas apstākļos, jo vīrusa simptomi bija izzuduši.

59 dienas pēc pirmās saslimšanas ar Covid-19 sievietei atkal parādījās koronavīrusa simptomi - drudzis, klepus un apgrūtināta elpošana.

Pēc veiktajiem testiem apstiprinājās, ka viņa atkārtoti ir inficējusies ar Covid-19. Sievietes asinīs netika atrastas antivielas pēc pirmajām sešām dienām. Astotajā dienā viņas veselības stāvoklis sāka pasliktināties.

Pēc divu nedēļu ilgas cīņas ar koronavīrusu sieviete mira. Zinātnieki pēc Covid-19 testu izpētes atklājies, ka katrā inficēšanās reizē vīrusa ģenētiskā struktūra bijusi citādāka.

Šī ir pirmā reize, kad kāds cilvēks ir gājis bojā pēc atkārtotas inficēšanās ar Covid-19. Tiesa, pasaulē jau ir bijuši vairāki atkārtoti inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu