Brauca dzērumā, kā rezultātā cieta pasažieris. Vīrietim piespriests piespiedu darbs un trīs gadus liegts iegūt šofera apliecību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daugavpils tiesa vīrieti, par avārijas izraisīšanu atrodoties stiprā alkohola ietekmē, kā rezultātā pasažierim nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi, piesprieda piespiedu darbu un liegumu trīs gadus iegūt autotransporta vadītāja apliecību, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

2020.gada 6.janvārī ap plkst.22.50 vīrietis atrodoties alkohola ietekmē. Vīrieša alkohola koncentrācija sastādīja 2,67 promiles. Tāpat vīrietim bija bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, jo iepriekš transportlīdzekļa vadīšanas tiesības tam tika atņemtas.

Vīrietis vadīja automašīnu "Volvo V70", kurā atradās pasažiere. Vīrietis pārvietojās pa autoceļu Aknīste-Gārsene-Ausmas, kustības virzienā no autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate, uz autoceļa Vilkupe-Gārsene-Lietuvas robeža.

Vīrietis neizvēloties pareizu, drošu un ceļa apstākļiem un stāvoklim atbilstošu ātrumu, vīrietis nespēja izpildīt darbības drošai automašīnas vadīšanai, kā rezultātā netika galā ar automašīnas vadību, un nobrauca no ceļa braucamās daļas,

ietriecoties krūmājā.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā automašīnas "Volvo V70" pasažiere guva šādus miesas bojājumus: multipli ķermeņa

sasitumi, iegurņa kaulu šķembaini lūzumi kreisā pusē, labā apakšstilba ārējo un iekšējo potīšu lūzumi ar pēdas subluksāciju, kreisā apakšstilba iekšējās potītes lūzums. Šie miesas bojājumi pēc sava rakstura pieskaitāmi vidēji smagiem miesas bojājumiem.

Ar savām darbībām vīrietis izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 262.panta trešajā daļā.

Prokurors Einārs Rostovs un apsūdzētais noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu un par to sastādīja vienošanās protokolu. Vienošanās protokolā norādīts, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai.

Toties cietusī pasažiere kaitējuma kompensāciju nebija pieteikusi.

Tiesa nosprieda atzīt personu par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā. Apstiprināt noslēgto vienošanos starp prokuroru Rostovu un apsūdzēto un, piemērojot tajā noteikto sodu, sodot ar piespiedu darbu uz 200 stundām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs gadiem.

Tāpat saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 367.panta pirmās daļas 7.2 punktu piedzīt no vīrieša Valsts policijas (VP) labā pārbaudes izdevumus 15,65 eiro, kas saistīti ar alkohola ietekmes noteikšanu, kā arī lietiskā pierādījuma pārvietošanas un glabāšanas izdevumus 382,16 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu