Viņķele: Daudzināšana, ka Covid-19 nav īsts, nepalīdz (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Vērojot situāciju Latvijā, ir skaidrs, ka nekāda daudzināšna, ka Covid-19 nav īsts, nepalīdz," piektdien, 23. oktobrī, preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Ilze Viņķele. 

"Mēs redzam, ka aicinājumi sabotēt valstī noteiktos ierobežojumus, ved uz lielāku inficēto skaitu. Pašmērķīga izrādīšanās, aicinot cilvēkus nelietot maskas vai ignorēt Covid-19 ierobežojumus, ved uz lielāku iespējamību, ka būs jāpieņem striktāki mūsu dzīvi ierobežojoši noteikumi, lai apturētu vīrusa izplatību," sacīja Viņķele.

Veslības ministre ir pārliecināta, ka lielākā daļa sabiedrības vēlas, lai šis iespējami drīz beigtos un atstātu pēc iespējas maz seku, tāpēc Viņķele visus aicina rīkoties atbildīgi.

Jau ziņots, ka piektdien, 23. oktobrī, notika ārkārtas sēde, kurā tika lemts par jauniem ierobežojumiem Covid-19 izplatības apturēšanai. 

Turpinoties straujam saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, tiks samazināts pieļaujamais cilvēku skaits privātos un publiskos pasākumos, kā arī būs plašāk jālieto sejas maskas, piektdien lēma valdība.

Privātos pasākumos pulcēšanās skaitu iekštelpās samazinās no 30 līdz desmit cilvēkiem, bet ārtelpās - no 300 līdz 100. Veselības ministrijā (VM) skaidro, ka lielā mērā Covid-19 izplatība notiek mājsaimniecībās, līdz ar to nepieciešams ierobežot privāto pasākumu norisi, lai novērstu Covid-19 izplatību no mājsaimniecības uz mājsaimniecību. Šīs izmaiņas stāsies spēkā no sestdienas, 24. oktobra, savukārt pārējie ierobežojumi, par kuriem šodien lēma valdība, stāsies spēkā pirmdien - 26. oktobrī.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu