"Aizliegtais paņēmiens" kādā Rīgas bērnudārzā atklāj emocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem. Vecāki aicina nerādīt materiālu LTV (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls.
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Atsevišķos vecāku interneta forumos ir parādījušās ziņas, ka kāds "Aizliegtā paņēmiena" žurnālists, strādājot par auklīti, ir bijis iefiltrējies kādā no Rīgas bērnudārziem, un ilgstoši veicis slēptu bērnu un pedagogu filmēšanu. Ir izskanējuši aicinājumi panākt šī materiāla nerādīšanu Latvijas Televīzijā, kā arī vairāki šī bērnudārza bērnu vecāki pret raidījumu ir vērsušies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā, atklāj LTV raidījuma vadītājs Guntis Bojārs.

Bojārs uzrakstījis vēstījumu par izskanējušajām ziņām: "Pirmkārt, jā, šī informācija atbilst patiesībai. "Aizliegtā paņēmiena" žurnāliste četrus mēnešus strādāja par auklīti vienā no Rīgas bērnudārziem un dažādā veidā fiksēja to, kā personāls izturas pret šīs iestādes bērniem."

Tāpat Bojārs apgalvo, ka "šis materiāls tiks rādīts Latvijas Televīzijā, bet būtiski uzsvērt, ka neviena bērna identitāte atklāta netiks, tostarp arī viņu vārdi".

"Bērnu sejas un citas raksturīgas pazīmes tiks aizklātas. Šoreiz mēs arī esam pieņēmuši lēmumu šajā raidījumā neatklāt arī bērnudārza pedagogu identitātes," norāda raidījuma vadītājs.

Bojārs uzsver, ka "Aizliegtā paņēmiena" šīs "operācijas" laikā iegūtais materiāls ir būtiski nepieciešams Latvijas sabiedrības interesēm, jo uzskatāmi parāda, ar kādu pedagogu attieksmi ir jārēķinās tajā brīdī, kad vecāki ir aizvēruši bērnudārza durvis un devušies uz darbu.

"Šajā [pedagogu] attieksmē daudzkārt dominē neiecietība, emocionāla un arī fiziska vardarbība, kā arī bērnu pazemošana, un droši varam apgalvot, ka šāda attieksme nav Latvijas jaunās un nākamās paaudzes interesēs," pauž žurnālists.

Tāpat viņš atklāj, ka "iegūtajā materiālā "Aizliegtais paņēmiens" saskata arī daudzas sistēmas problēmas, kas būs jārisina jaunajam Rīgas domes sasaukumam un Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim".

Bojārs uzskata, ka "rindas uz bērnudārziem", ko solīja risināt politiķi pirms vēlēšanām, ir nieks, salīdzinot ar tām problēmām, kas jārisina pavisam reāli.

Operācija "Bērnība bērnudārzā" Latvijā Televīzijā būs skatāma divās sērijās. Pirmā sērija - pirmdien, 2. novembrī, plkst.19.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu