Tramps atsakās atzīt sakāvi un sola turpināt cīnīties (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP / Scanpix

Pašreizējais Baltā nama saimnieks Donalds Tramps atteicies atzīt savu sakāvi ASV prezidenta vēlēšanās, lai gan visi vadošie Savienoto Valstu televīzijas kanāli par vēlēšanu uzvarētāju sestdien atzinuši demokrātu kandidātu Džo Baidenu.

"Fakts vienkārši ir tas, ka šīs vēlēšanas ne tuvu vēl nav beigušās," teikts Trampa paziņojumā. "Sākot no pirmdienas, mūsu kampaņa sāks virzīt mūsu lietu tiesā, lai panāktu, ka vēlēšanu likumi tiek pilnībā ievēroti un amatā nonāk patiesais uzvarētājs."

Viņš norādījis, ka Baidens "pasteidzies nepatiesi izrādīties kā uzvarētājs".

"Mēs visi zinām, kāpēc Džo Baidens steidzas nepatiesi izrādīties kā uzvarētājs un kāpēc viņa sabiedrotie medijos tik ļoti nopūlas viņam palīdzēt. Viņi nevēlas, lai gaismā nāktu patiesība," uzsvēris līdzšinējais prezidents.

Tramps arī norādījis, ka štati vēl nav apstiprinājuši vēlēšanu rezultātus un ka viņa kampaņas štābs jau iesniedzis daudzas prasības tiesās.

Tomēr publiskotie štatu balsu skaitīšanas rezultāti liecina, ka svarīgākajos svārstīgajos štatos Baidens sev nodrošinājis jau nepārvaramu pārsvaru, kas ļāvis televīzijas kanāliem atzīt viņu par uzvarētāju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu