VIDEO ⟩ Ar Alcheimera slimību sirgstoša balerīna "atdzīvojas", dzirdot "Gulbju ezera" skaņas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marta Gonsalesa jaunībā un vecumdienās.
Marta Gonsalesa jaunībā un vecumdienās. Foto: Facebook/Paloma Zarate Mancha

Internetā popularitāti iemantojis video, kurā redzams kā Marta Gonsalesa, bijusī Ņujorkas baleta soliste, kas savas dzīves pēdējās dienās cieta no Alcheimera slimības, burtiski transformējas, izdzirdot Čaikovska mūziku, pie kuras reiz ir dejojusi, vēsta portāls "Classic FM".

Spāņu izcelsmes balerīna cieš no Alcheimera slimības un atmiņas zuduma, kā arī pārvietojas ar ratiņkrēsla palīdzību. Sieviete, kas veselības problēmu dēļ nav spējusi dejot jau ilgu laiku, austiņās izdzirdējusi mūzikas skaņas, acīmredzami sajūt daļu no piedzīvotā un viņas sejā ir manāmas skumjas.

Pāris mirkļu laikā sievietes rokas atkārto lieganas un elegantas kustības, un vēl pēc mirkļa viņa jau gandrīz identiski atkārto daļas no priekšnesuma, kas ir noticis vairāk nekā pirms pusgadsimta.

Video ir uzņemts pirms gada, taču guvis atkārtotu atzinību pēdējo dienu laikā. Horeogrāfe un teātra režisore Arlīna Filipsa savā "Twitter" profilā redzēto komentē sekojoši: "Šis video šorīt pilnībā salauza manu sirdi.

Tajā ir redzami atmiņu zibšņi un mani pārņem skumjas par mīļotajiem, kas dzīvo ar šo slimību.

Cik burvīgi, ka mūzika un deja spēj atjaunot vai atsaukt atmiņas".

2019. gadā Lielbritānijā ir rekomendēts izmantot dejas terapiju cilvēkiem ar atmiņas traucējumiem - "Utely Foundation" veikts pētījums ir atklājis, ka mūzika daudzos gadījumos spēj uzlabot pacientu stāvokli un pat mazināt vajadzību pēc medikamentiem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu