Viņķele: Pēc 6. decembra ārkārtējā situācija tiks pagarināta (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Veselības ministre Ilze Viņkele preses konferencē otrdien, 24. novembrī, atklāja, ka pēc 6. decembra ārkārtējā situācija tiks pagarināta.

Viņķele norādīja, ka iedzīvotājiem jārēķinās, ka ārkārtējā situācija tiks pagarināta. Viņa sacīja, ka šī gada Ziemassvētki būs klusi un tos būs jāsvin ģimenes lokā.

Ministre sacīja, ka, salīdzinot ar pavasari, cilvēki mazāk ievēro ierobežojumus, kā rezultātā Covid-19 apkarošanas līkne mazinās pakāpeniski.

"Situācija ir stabilizējusies, bet joprojām esam fāzē, kad inficēto skaits pieaug. Joprojām esam fāzē, kad inficēto skaits slimnīcās pieaug."

Pašlaik ārkārtējā situācija Covid-19 dēļ izsludināta līdz 6.decembrim.

Jau ziņots, ka šodien notiks kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā pārrunās aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī.

Sēde attālinātā režīmā notiks plkst. 13. Pēc tās plānota preses konference.

Sēdes laikā plānots uzklausīt Veselības ministrijas sagatavoto informāciju par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi, kā arī situāciju ģimenes ārstu praksēs un testēšanas kapacitāti.

Iekšlietu ministrija sniegs informāciju par epidemioloģiskās drošības pasākumu kontroli, savukārt Aizsardzības ministrija informēs par individuālo aizsardzības līdzekļu un higiēnas masku iegādi un rezervēm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu