Jaunākā informācija par Imantā nozagtā un piedzirdītā tītara veselības stāvokli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Portāls "Apollo" jau iepriekš ziņoja par noziegumu Rīgā, Imantas mikrorajonā, kur trīs iereibuši vīrieši izdomājuši nozagt tītaru no vietējā atrakciju parka, vēlāk cietsirdīgi pret to izturoties. Tītars tomēr izglābts un nonācis veterinārārstu uzraudzībā. Tagad zināma jaunākā informācija par putna veselības stāvokli, vēstī raidījumā "Degpunktā".

Izglābtais tītars, kurš tika cietsirdīgi piedzirdīts, joprojām izrāda saindēšanās pazīmes - neēd, maz kustas un jūtas slikti. 

Veterinārārsts Jānis Beinarts saka, ka tā ir "slikta zīme". 

"Ja tas šņabis būtu ieliets [putnam] mazliet vairāk, es domāju, ka tas putniņš jau būtu beigts. Ja viņš sešu dienu laikā nav "izgulējis", tad nekādu labu prognozi nesaskatu. Tur varētu būt kādas centrālās nervu sistēmas traucējumi un viņš varētu neatgūties. Veidojas visādas funkcionālas un strukturālas izmaiņas - nespēj funkcionēt normāli ne nieres, ne aknas, gluži kā alkoholisma gadījumā cilvēkiem," skaidro Beinarts.

Uz jautājumu, kas tālāk notiks ar tītaru, veterinārārsts atbild, ka "nekā laba tur nebūs". Viņš gan piemin kādu līdzīgu gadījumu, kad papagailim izdevās izglābt dzīvību pēc kokteiļu iedzeršanas.

Policija ziņo, ka šajā gadā ir fiksēti vairāki desmiti gadījumu, kad paveikta vardarbība pret dzīvniekiem.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Imantā, Akāciju ielā trīs iedzēruši vīriešu nolēmuši pastaigājušies pa ielu. Vienam no vīriešiem tajā dienā bijusi dzimšanas diena, tāpēc viņi nolēmuši izdarīt kaut ko neparastu - nozagt tītaru no vietējā atrakciju parka. 

Vīrieši atlauzuši sētu, iekļuvuši parkā un aiznesuši prom putnu. Vēlāk vīrieši ar tītaru devušies ar vilcienu uz Bulduriem.

Noziegums ticis laicīgi pamanīts, pateicoties aculieciniekiem. Izdevies pat uzfilmēt vīriešu noziedzīgās darbības. Policija operatīvi rīkojusies un aizturējusi abus vīriešus, kuri, ieraugot policiju, nozagto tītaru palaiduši prom. Putns vēlāk veiksmīgi tika atrasts un nogādāts atpakaļ atrakciju parkā.

Piecus kilogramus smagais putns pēc notikušā nejūtas labi, jo vīrieši viņu ir mocījuši. Tītaram knābī esot liets alkohols, tāpēc putns uzvedās apātiski. Pastāvēja aizdomas par saindēšanos. Tītars vēlāk tika apskatīts pie veterinārārsta.

Trīs huligāni tiks saukti pie atbildības, uzsver policijas pārstāvji. Vīrieši jau iepriekš tikuši sodīti par huligānismu. 

Video: Degpunktā sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu