"Atbildot idiņiem." Krievu režisors atvadu vārdos Kimam Kidukam "ceļ neslavu" Latvijai un vēlāk atbild "radikālajiem nacionālistiem" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās: Aleksejs Germans, Kims Kiduks.
No kreisās: Aleksejs Germans, Kims Kiduks. Foto: AP/Scanpix/"Apollo" kolāža

Latvijā pēc inficēšanās ar Covid-19 mūžībā devies dienvidkorejiešu kinorežisors Kims Kiduks. Atvadu vārdus kinorežisoram sociālajā tīklā "Facebook" veltījis arī Krievijas režisors un scenārists Aleksejs Germans, pieminot Latviju ne tajā labākajā gaismā un vēlāk arī publicējis ierakstu tiem, kas pieminējuši viņam šo neslavas celšanu.

Germans "Facebook" ierakstā tēlaini apraksta to, ka Kiduks pēdējo gadu laikā vairākkārt "iestrēdzis" Maskavā. Krievijas galvaspilsētā viņu varēja sastapt guļamrajonu pieticīgajos dzīvokļos, jo viņš mīlējis strādāt ar parastiem kinematogrāfiem un draudzējies ar studentiem. Germans uzsver, ka Kiduks dzīvojis dīvaini - vai nu slēpies, vai meklējis sevi, varbūt pavisam bija pazaudējies.

Krievijas režisors min, ka dienvidkorejietim uz pleciem gūlies smagums un apsūdzības dzimtajā Korejā. Tālāk viņš raksta par Kiduku, ka "nez kāpēc nomira Latvijā".

"Šķiet, ka viņam bija lemts nomirt vienatnē, mazā vēju caurpūstā valstī ar daudzām tukšām ēkām. Žēl gan. Viņš bija īsts. Un vēsture spriedīs, kur ir sliktā un labā līdzsvars," rakstīja Germans.

Pēc aptuveni četrām stundām režisors ievietoja vēl vienu ierakstu, kas sākās ar vārdiem: "Daži idioti manā ierakstā par lieliskā režisora nāvi ieraudzīja entuziasma trūkumu par Latviju. Atbildot idiņiem."

Tālāk viņš paskaidro savus izteikumus, piemēram, to, ka ""nekurienes malā" ir poētisks pastiprinājums". Tāpat viņš atzīmēja, ka "Baltijas valstis, Krievija un citas valstis atrodas jūras krastā, kur ir ļoti auksts un cilvēki tur nemaz nedzīvo. Nopietni. Diemžēl zeme ir apaļa!!! Uz tās atrodas Arktika un Antarktīda. Milzīgas teritorijas, kas dzīvo tikai nosaukumos bezgalīgos plašumos mūsu prātos".

"Stulbi ir apvainoties par vēju caurpūsto valsti, kur ir daudz tukšu māju... Jo tā ir taisnība.

Un daudzas Krievijas teritorijas atbilst šim aprakstam. Nav nepieciešams fantazēt. Neviens nevienu neaizvainoja. Tā nav mana vaina, ka daudzi ir pametuši dzimteni," raksta Germans.

Viņš uzver, ka viņam nepatīk radikāli nacionālisti, kas nāk no Krievijas, Ķīnas, Eiropas un Baltijas. "Stulbi," raksta krievu režisors.

Kims Kiduks nomira no komplikācijām saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, apliecināja Latvijā dzīvojošais krievu režisors Vitālijs Manskis.

Dienvidkorejiešu režisors Kims Kiduks bija ieradies Latvijā novembrī, lai iegādātos īpašumu Jūrmalā. Kiduks ir atstājis vērā ņemamu ietekmi pasaules kinematogrāfā - viņa filmas ir ieguvušas balvas prestižajos Berlīnes un Kannu kinofestivālos. 

Korejiešu kinorežisors 2011. gadā ir viesojies Latvijas kinofestivālā "Baltijas Pērle" ar filmu "Arirang".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu