"Maik, atdod man to čeku..." Kā Taisons pirms zaudējuma pret Holifildu pusotrā stundā "notrieca" vairāk nekā miljonu dolāru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Maiks Taisons savas karjeras virsotnē allaž pret naudu izturējās bezrūpīgi. Tomēr pirms bēdīgi slavenās otrās cīņas pret Evanderu Holifīldu Dzelzs Maiks, iespējams, pārspēja pats sevi.

Pazīstamais ASV sporta žurnālists un ilggadējais Taisona draugs Džims Grejs savā grāmatā "Talking to GOATs: The Moments You Remember and the Stories You Never Heard" atklājis kādu situāciju, kad Taisons aptuveni pusotras stundas laikā atvadījies no 1,15 miljoniem ASV dolāru.

Taisona un Holifīlda otrais duelis ir viens no slavenākajiem un līdz ar to arī ienesīgākajiem boksa notikumiem cīņu sporta vēsturē. Dzelzs Maiks par šo dueli saņēmis 30 miljonus ASV dolāru. Čeku ar šo summu bokserim jau pirms dueļa izsniedzis viņa promoteris Dons Kings, norādot, lai Taisons dienu pirms cīņas neiekuļoties nepatikšanās.

Izejot no Kinga ofisa, Taisons iekāpis savā 350 tūkstošus vērtajā "Lamborghini" un, braucot atpakaļgaitā ietriecies stāvvietas norobežojumā.

Taisons bija pārliecināts, ka šī mašīna ir nolādēta un izkāpa no mašīnas, atdodot atslēgas apsargam: "Savāc to sasodīto mašīnu. Man viņu nevajag."

Minētais apsargs neizpratnē pagriezies pret Kingu, kurš raustot plecus noteicis: "Brāl, viņš tev tikko atdeva šo mašīnu. Ņem to un izklaidējies."

Šādi "aizgāja" pirmā daļa no summas. Otrā daļa sekoja nedaudz vēlāk. Kā atceras Grejs, viņš esot pusdienojis kopā ar Kingu, kad pienākusi vēsts par Taisona iepirkšanās trakumu "Versace" veikalā.

Bokseris bija veicis pirkumus 800 tūkstošu ASV dolāru vērtībā. 

"Viņš nopirka violetas kurpes un vēl citus apģērba gabalus. Bet, līdz ko tie tika iznesti no veikala, šiem apģērba gabaliem Maika acīs nebija vērtības. Viņam bija vienalga. Maiks pateica Kingam, lai viņš ar šo situāciju tiek galā," atcerējās Grejs.

Tad nu pie sava klienta vērsās arī pats Kings: "Maik, atdod man to čeku." Lai gan sākotnēji Taisons neesot vēlējies piekāpties, galu galā viņš tomēr piekritis.

Taisons savas karjeras laikā ir izcēlies ar ne vienu vien ekstravagantu pirkumu, piemēram, zelta vannu vai trim Bengālijas tīģeriem, kurus bokseris turēja kā mājdzīvniekus.

Taisons pavisam nesen veica savu ilgi gaidīto atgriešanos, paraugdemonstrējuma duelī cīnoties neizšķirti ar Roju Džounsu jaunāko. Tiek ziņots, ka Dzelzs Maiks par šo cīņu nopelnīja aptuveni 10 miljonus ASV dolāru.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu