Lielbritānijā atklāts "jauns koronavīrusa variants" (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lielbritānijā atklāts jauns koronavīrusa variants, kas strauji izplatās atsevišķās Anglijas daļās.

Veselības ministrs Mets Henkoks sacīja, ka vismaz 60 vietējie varas pārstāvji dokumentējuši inficēšanos, ko izraisījis jaunais variants. Par notikušo informēta Pasaules veselības organizācija, un vietējie zinātnieki strādā pie detalizētiem pētījumiem.

Ministrs sacīja, ka "nekas neliecina", ka jaunais variants izraisa smagāku saslimšanu vai ka pret to nepalīdzētu vakcīnas.

Henkoks Pārstāvju palātas deputātiem sacīja, ka pagājušajā nedēļā bijis straujš, eksponenciāls Covid-19 gadījumu skaita pieaugums Londonā, Kentā, daļā Eseksas un Hertfordšīras.

"Pašlaik esam identificējuši vairāk nekā 1000 gadījumus ar šo variantu, galvenokārt Anglijas dienvidos, tiesa, gadījumi reģistrēti gandrīz 60 vietvarās," ministra sacīto citē BBC.

"Mēs nezinām, cik tas ir izplatīts, jo tas ir jauns variants, bet, neskatoties uz neko, mums strauji un noteikti jārīkojas, kas diemžēl ir absolūti nepieciešams, lai kontrolētu šo nāvējošos slimību, kamēr tiek piegādātas vakcīnas."

Jauno vīrusa variantu varēs noteikt ar jau esošajiem testiem.

Mutācijas saistītas ar vīrusa pīķa proteīnu - daļu, kas tam palīdz inficēt šūnas un kas ir Covid-19 vakcīnu mērķis.

Pagaidām ir vēl nevar zināt, kā tieši šis ietekmēs vīrusa uzvedību.

"Nekļūsim histēriski. Tas nenozīmē, ka vīrusu var vieglāk pārnest, ka tas ir infekciozāks vai bīstamāks," BBC sacīja Birmingemas universitātes eksperts Alans Maknallijs.

Maknallijs norādīja, ka to vajag uzmanīt un ka tiek ieliktas milzu pūles lai to izpētītu un noskaidrotu tā izcelsmi. Taču nepieciešamas saglabāt mieru un racionālu skatu, jo šī ir "normāla vīrusa evolūcija", sacīja eksperts.

Tomēr jaunais vīrusa variants var būt nopietns, BBC sacīja Dr. Džeremijs Farars, norādot, ka jāturpinās novērojumiem un pētījumiem un "jāsper nepieciešamie soļi, lai paliktu vīrusam priekšā".

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu