Nauda pret apsūdzības atcelšanu un aizdomīgi nāves apstākļi. Atklājas detaļas Imantā bojāgājušo tītaru lietā (11)

Tītari. Ilustratīvs attēls. Foto: Bogdan Mendrun/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Decembra sākumā medijus pāršalca vēsts par noziegumu, kur trīs vīri no mini zoo Imantā nolaupījuši un piedzirdījuši tītaru. Decembris tik pat kā galā, bet "PIK NIK" parku atkal pāršalkusi nelaime - nonāvēta teju visa tītaru saime, tai skaitā arī bēdīgi slavenais tītars. Portāls "Apollo.lv" sazinājās ar parka pārstāvi, lai uzzinātu detaļas par piedzīvoto zaudējumu.

"Pik Nik" parka darbiniece portālam "Apollo.lv" apstiprināja, ka naktī no piektdienas, 18. decembra, uz sestdienu četri tītari atrasti miruši un piektais pazudis: "Mēs nezinām, kur viņš ir. Iespējams, tika paņemts vai pēc nonāvēšanas kāds dzīvnieks līķi ir aizstiepis, jo viņš, salīdzot ar pārējiem, bija maziņš."

Pārstāve pastāstīja, ka pazudušais putns Imantas mini zoo bijis jaunpienācējs. "Četrus vai piecus mēnešus vecs un ekskluzīvas šķirnes - lavandas tītars," stāsta darbiniece, ka Latvijā šīs šķirnes pārstāvju esot ļoti maz.

Jautāta par raidījumā "Degpunktā" izskanējušo varbūtību, ka noziegums paveikts aiz atriebes, darbiniece norāda, ka viņa nevar galvot, ka tas tā tiešām ir, bet kāds notikums pēc tītara "pudelesbrāļu" aizturēšanas liek par to aizdomāties.

"Apstiprināt to 100% nevaram, bet tādas aizdomas man personīgi ir," pauž pārstāve. "Pēc tam, kad tika piedzirdīts tītars, mēs rakstījām iesniegumu [policijai], un tie puiši arī tika atrasti un aizturēti. Pret viņiem ir ierosināts kriminālprocess, un tā kā viņi jau iepriekš bijuši sodīti, tad policija sniedza detalizētāku informāciju, ka viņiem šoreiz pat varētu draudēt cietumsods par cietsirdīgu izturēšanos un ielaušanos teritorijā. Bija pagājušas kādas pāris dienas. Es pati personīgi biju piebraukusi parka teritorijā un man darbinieces saka, ka kāds mani gaidot un gribot ar mani aprunāties," stāsta sieviete.

"Bija atbraucis viens no tiem puišiem, kurš bija iesaistīts atgadījumā ar tītara piedzirdīšanu, un sāka stāstīt, ka jā, viņi bija paņēmuši tītaru, bet domājuši to atgriezt atpakaļ.

Es atteicos ar viņu vispār runāt, jo mēs zinām, ka tika izlauzta sēta un kā tas viss notika. Es viņam vēl rādīju bildes, kā arī ir video uzņēmums, kur redzams, kā puiši no teritorijas melnā maisā nes tītaru ārā," pauž pārstāve.

"Viņš lūdza, lai mēs atsauktu iesniegumu policijai, tikšot samaksāta kompensācija, no kuras es atteicos."

Pārstāve vēlreiz uzsver, ka šobrīd sniegt konkrētu informāciju, vai tītarus nonāvējis dzīvnieks vai noticis ļaunprātīgs noziegums, ir pāragri, to viņa nezinot, taču bez šī atgadījuma, arī nozieguma vieta izskatījusies aizdomīga.

"Tikai uz viena no nogalinātajiem tītariem bija liels, izplēsts caurums, bet pārējo tītaru mirstīgās atliekas bija neskartas," stāsta sieviete, piebilstot, ka mini zoo jau iepriekš ir pieredzējuši plēsīgu zvēru uzbrukumus un zina, ka tie nekad neaiztiekot lielos dzīvniekus. "Reiz mums teritorijā bija iemaldījusies lapsa. Tad tika nokosts trusis, kā arī mazās pīles, bet lielie dzīvnieki nekad netika aiztikti. Un tītari pie mums dzīvoja jau piecus gadus."

Viņa uzsver, ka tas ir viens iemesls, kāpēc nešķiet, ka šo noziegumu paveicis plēsīgs dzīvnieks. Otrkārt, pārstāve min, ka "pa nakti tītari dzīvojot aplokā, guļ uz laktām, bet viņu līķi tika atrasti ārpus aploka".

"Es nemācēšu teikt, kādā nāvē viņi ir miruši - vai viņiem tika pārlauzti kakli, vai kas, bet viens līķis bija ļoti tālu. Izskatījās, ka tītars būtu ar kāju aizsperts prom," norāda sieviete.

Likumsargi ir savākuši putnu mirstīgās atliekas uz ekspertīzi un "Pik Nik" parks šobrīd gaida atbildi, lai uzzinātu, kas viņu iemītniekus ir nonāvējis.

"Tie nebija tītari, kas paredzēti Pateicības dienas cepešiem."

Jautāta, kādi plāni pavasara sezonai, vai uzņēmums plāno iegādāties jaunu tītaru saimi, sieviete atklāj, ka tas nebūt neesot tik vienkārši. "Noteikti mēs jaunus neiegādāsimies, jo tītari nav tie dzīvnieki, kurus var nopirkt vienkārši tāpat. Visur baidās, ka viņi ir agresīvi.

Mūsu tītari bija tādi, kurus varēja paņemt rokās, viņi bija pieradināti un nevienam nekad nebija ieknābuši. Viņi nāca ēst no rokas, gāja cilvēkiem klāt mīļoties."

Viens no Imantas atrakciju parka nonāvētajiem tītariem.
Viens no Imantas atrakciju parka nonāvētajiem tītariem. Foto: "Pik Nik" parks/Facebook

Imantas mini zoo tītariem pat bija iedoti vārdi. Parka iemīļotāko putnu sauca Gatis, viņš bijis visdraudzīgākais. "Mums ir bijis tā, ka nokož trušus vai vēl kāda cita situācija. Piemēram, pagājušogad mums lielos trušus nozaga - droši vien kādam uz svētkiem vajadzēja -, bet šis atgadījums... Tik žēl, viņi bija tā pieradināti," stāsta sieviete, piebilstot, ka tītarus ir ļoti grūti pieradināt tā, lai viņi neapdraudētu cilvēkus.

"Mēs pašlaik jaunus [tītarus] noteikti nepirksim," atkārto sieviete. "Viņi tiešām ir grūti pieradināmi, mēs tam neesam šobrīd gatavi."

Pārstāve piekrīt, ka šis notikums ir radījis atbalsi sabiedrībā. Ļoti daudzi cilvēki rakstot un pat izsakot līdzjūtību zaudējumā. Viņa uzsver, ka "tie nebija tītari, kas paredzēti Pateicības dienas cepešiem. Mums viņi nebija paredzēti nokaušanai vai ēšanai. Pie mums visi dzīvnieki, kas nomirst, nomirst dabīgā nāvē, kas ir no vecuma."

Viens no Imantas atrakciju parka nonāvētajiem tītariem.
Viens no Imantas atrakciju parka nonāvētajiem tītariem. Foto: "Pik Nik" parks/Facebook

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2. decembrī trīs iereibuši vīrieši izdomāja nozagt tītaru no vietējā Imantas mikrorajona atrakciju parka, vēlāk cietsirdīgi pret to izturoties. Tītars tomēr tika izglābts un nonāca veterinārārstu uzraudzībā. Dzīvnieka atkopšanās process bijis smags - neskatoties uz atveseļošanos, pārējie mini zoo sugas brāļi viņu atraidījuši svešo smaku dēļ.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu