"Ārā visur bija asinis." Jauna informācija par zādzību juvelierizstrādājumu veikalā Imantā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с видео

Brutāla un pārgalvīga zādzība naktī piedzīvota Rīgā, Imantas mikrorajonā. Piecu noziedznieku grupējums devās apzagt juvelierizstrādājumu veikalu. Noziegums bija smalki izplānots, bet tomēr izgāzās un beidzās ar šaušanu un bēgšanu, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Šīs noziegums pastrādāts nakts aizsegā, tirdzniecības centra telpās Anniņmuižas bulvārī. Ļaundaru grupējums, piecu cilvēku sastāvā, iepriekš saskaņojot un sagatavojot rīcības plānu, nolēma apzagt dārglietu veikalu.

Četriem ļaundariem bija uzticēta iekļūšana apsargājamajās telpās, līdzi bija paņemts lauznis, cirvis un elektriskais zāģis. Piektajam zaglim bija mašīnā jāgaida līdzdalībniekus. "Ford Mondeo" spēkrats bija novietots stāvlaukumā, turpat netālu, Dammes ielas pirmā nama iekšpagalmā.

Izsitot sānu ieejas durvju stiklu, ļaundari iekļuva tirdzniecības centrā, nonāca līdz juvelierizstrādājumu veikalam un izzāģēja daļu no aizsargrestēm.

Mērķis bija seifs, kurā pa nakti tika glabātas zeltlietas. Lai atvērtu seifu izmantoti visi līdzi paņemtie rīki, bet par spīti ilgiem centieniem, zagļi pie dārgumiem tā arī netika. Saprotot, ka drīzumā pie tirdzniecības centra piebrauks apsardze, noziedznieki paķēra līdzi paplātes ar salīdzinoši lētām sudraba rotaslietām, kas stāvēja plauktos, un mētās bēgt. Tajā pašā laikā, veikala stāvlaukumā iebrauca apsardzes firmas darbinieks, kurš zagļus pamanīja un metās tiem pakaļ.

Sākotnēji apsargs raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā, bet noziedznieki pat nedomāja padoties, tieši otrādi, ar spēkratu pat mēģināts uzbraukt kārtības sargam. Apsargs bija spiests sašaut vienu no auto riepām. Mašīna apstājusies un viens no noziedzniekiem ar cirvi rokās devies pie apsarga. Pašaizsardzības nolūkos raidīts vel viens šāviens, šoreiz noziedzniekam kājā.

Vietējie iedzīvotāji, agrā rītā stundā, savā pagalmā vērojot incidentā sekas un redzot daudzās policijas ekipāžās, bija vairāk nekā sašutuši.

"Es no rīta izgāju ārā, visur bija asinis, šeit un tur. Mēs sākumā padomājām, ka kāds pamatīgi sakāvies," saka vietēja iedzīvotāja Alla.

"Man nebija patīkami ar bērniem iet pastaigā, viņiem uzreiz bija jautājumi: kas tas ir? Es kā pieaugušais visu varu saprast, bet bērniem neizskaidrosi," stāsta vietējais iedzīvotājs.

Pārējie trīs garnadži, atstājot spēkratu, no nozieguma vietas aizmuka ar kājām. Šobrīd notiek viņu aktīva meklēšana. Divi sekmīgi aizturētie 35 un 34 gadus vecie vīrieši agrāk jau bijuši sodīti par smagiem noziegumiem. Viens par slepkavību, otrs par seifa nolaupīšanu.

Zināms, ka ievainotā noziedznieka dzīvībai šobrīd nekas nedraud, taču viņš joprojām atrodas ārstu un policistu uzraudzībā. Abiem notvertajiem ļaundariem jau piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Video: TV3 raidījuma "Degpunktā" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu