"Mājsēde - drīzāk dibenēde." Ļaudis sociālajos tīklos dalās iespaidos par komandantstundu un jaunvārdu darināšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: d_odin/Shutterstock

Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7. februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi". Sociālo tīklu lietotāji par jaunajiem ierobežojumiem nesēž klusu, bet metas publiski paust savus viedokļus.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, 29. decembrī, ir vienojusies, ka Jaungada svētku laikā tiks ierobežotas iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un noteikta komandantstunda. Savukārt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pagarina līdz 7. februārim.

Visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā no 30. decembra līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9. janvārī no plkst. 22 līdz 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien preses konferencē informēja, ka minētajos datumos veikali varēs strādāt līdz plkst. 21, lai ne tikai pircēji, bet arī veikalu darbinieki varētu līdz plkst. 22 nokļūt mājās.

Premjers arī atzina, ka "brīvdienu mājsēde" tiks ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties. Viņš skaidroja, ka atšķirībā no apzīmējuma "komandantstunda" ar "mājsēdi" tiek saprasta situācija, kad iedzīvotāji atrodas mājās, nedodas ciemos un nerīko svinības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu