"Viss sanāca nedaudz muļķīgi un jūtos apkaunots." IIHF prezidents komentē tikšanos ar Lukašenko (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels un Aleksandrs Lukašenko
Renē Fāzels un Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir komentējis neseno vizīti Baltkrievijā, vēsta "SRF Swiss Radio".

Fāzels atklāja, ka, protams, viņa vizītes mērķis ir bijis pārrunas par gaidāmo pasaules čempionātu hokejā ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. IIHF galva uzsvēra, ka viņam un Baltkreivijas vadītājam esot vairāk nekā 20 gadus ilgas un labas attiecības un šī ir bijusi iespēja atklātai sarunai.

Tāpat Fāzels komentējis vairākus attēlus kuros bija redzams, ka viņš ar Lukašenko apskaujas. Tie, protams, interneta lietotāju vidū radīja sašutumu.

"Es atvainojos, ja mūsu attēli rada iespaidu, ka es atbalstu notikumus un represijas Baltkrievijā. Es gribēju izmantot īpašās attiecības, kas man ir ar Lukašenko, lai izdarītu kaut ko labi. Cerēju, ka pasaules čempionāts novedīs pie sapratnes starp vadošo varu un opozīciju. Tomēr viss sanāca nedaudz muļķīgi un jūtos apkaunots," sacīja Fāzels.

Tāpat IIHF vadītājs norādīja, ka viņa pārstāvētajai federācijai ir līgums ar Baltkrievijas hokeja federāciju, līdz ar to, tas ir IIHF pienākums organizēt čempionātu. 

"Sev teicām: "Kāpēc nepārliecināt Lukašenko, ka viņš, izmantojot pasaules čempionātu, var pasaulei nodot ziņu? Piemēram, to, ka viņš meklē dialogu ar opozīciju." Iedomājieties, ja mēs tagad atceļam čempionātu. Vai Baltkrievijā kaut kas mainīsies, ja mēs to atcelsim? Protams, ka nē. Lukašenko pats teica, ka vēlas mainīt konstitūciju un ir gatavs organizēt jaunas vēlēšanas. Jāatzīst, ka Minskā spēlējos ar uguni un nedaudz apdedzinājos," norāda Fāzels.

Nobeigumā IIHF vadītājs pauda optimismu, ka, izmantojot sporta spēku, ir iespējams panākt vienotību un sapratni: "Ar šī pasaules čempionāta palīdzību, mēs varam panākt to, kas līdz šim nav izdevies. Vai kāds kaut ko Baltkrievijā ir panācis ar Boikotiem un sankcijām? Nē. Esmu ideālists, ja runājam par sportu. Tas ir vajadzīgs, lai vienotu cilvēkus. Tam ir spēks."

Kā zināms, otra 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājvalsts ir Latvija. Otrdien Latvijas Ministru prezidents pauda skaidru nostāju pret čempionāta rīkošanu kopā ar Minsku. Savukārt pats Lukašenko ir izteicies, ka Baltkrievija čempionātu ir gatava sarīkot arī bez Latvijas līdzdalības.

Paredzēts, ka 2021. gada Pasaules čempionāts hokejā sāksies 21. maijā, fināla mačam norisinoties 6. jūnijā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu