Navaļnija fonds publicē detaļas par miljardu vērto "Putina pili" Melnās jūras krastā (30)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) publicējis izmeklēšanas materiālus par pili Melnās jūras krastā, kas, kā noprotams, pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Tā ir pati liekākā privātā ēka Krievijā, liecina FBK dati.

"Iztēlojieties Monako Firstisti. Tā ir maza, tomēr atsevišķa valsts. Bet šeit ir īpašums, kas ir tik liels, kā 39 Monako Firstistes. Izveidots tā, lai tam nevarētu piekļūt ne pa zemi, ne pa jūru, ne pa gaisu," teikts FBK pētījumā.

Pils teritorijā ir ledus pils, baznīca, tējas namiņš un pazemes tunelis uz jūru. Līdzās ir vīna lauks un austeru ferma.

FBK publicējis pils stāvu plānus.

Tās izmaksas ir 100 miljardi rubļu (1,12 miljardi eiro).

Plašā teritorija ap pili - 7000 hektāru - pieder Federālajam Drošības dienestam.

Piekļuve pie jūras līdzās pilij ir aizliegta, bet debesis virs tās ir lidojumiem slēgta zona.

2010. gadā par "Putina vasarnīcu" pie Melnās jūras pastāstīja uzņēmējs Sergejs Koļesņikovs - Putina Sanktpēterburgas draugu partneris.

Pēc šīs informācijas parādīšanās par pils iegādi paziņoja uzņēmējs Aleksandrs Ponomarenko, kas strādāja kopā ar Putinam tuvo oligarhu Arkādiju Rotenbergu.

FBK uzskata, ka darījums ir fiktīvs.

Šobrīd pili pārvalda uzņēmums "Binom". Tā darbinieki ir cilvēki, kas strādā firmā "Akcept", kas savukārt pieder Mihailam Šelomovam - Putina māsīcas dēlam.

Cilvēkiem, kas strādā pilī un tās teritorijā, liegts ienest mobilos telefonus ar kamerām. Automašīnas un darbinieki tiek pārbaudīti vairākos kontrolpunktos.

Kopumā pilī nodarbināts aptuveni 1000 cilvēku.

FBK otrdien publiskotajā divas stundas garajā filmā stāstīts par šīs rezidences tapšanas vēsturi, kā arī parādīti attēli gan no pils apkārtnes, gan arī iekšienes. 

Fonda pārstāvji šo pili sauc par Krievijas lielāko noslēpumu un visrūpīgāk apsargājamo objektu. 

"Mums teica, ka tas ir neiespējami. Mēs centāmies, un mums izdevās, tāpēc mēs jums parādīsim Putina lielāko noslēpumu - viņa pili," teikts fonda paziņojumā. 

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15. februārim.

Kremlis otrdien noraidīja Rietumu aicinājumus atbrīvot Navaļniju un brīdināja, ka Navaļnija aicinājumi uz masu protestiem ir "satraucoši".

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu