Jaunieši ar 150 brāļiem un māsām atklāj, kā bija uzaugt poligāmistu kultā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Trīs jaunieši no Kanādas, kuriem ir kopumā 150 brāļi un māsas, skaidro, kā bija uzaugt poligāmistu kultā. 

Vorens Blekmors no Kanādas ir valsts "slavenākā poligāmista" Vinstona Blekmora dēls. Kulta "Bountiful" grupu dibināja Vinstona tēvs Rejs Blekmors, un tā bija saistīta ar Pēdējo Dienu Svēto Fundamentālistu Baznīcu, mormoņu fundamentālistu konfesiju. 2002. gadā notika šķelšanās un "Bountiful" grupa tika slēgta. 

Vorens (21) un viņa pusbrālis Marejs (19), kā arī īstais brālis Merlins (19), kuri visi ir jau sen atstājuši "Bountiful" kultu, atklāja pasaulei dīvaino dzīvi, ko izdzīvojuši 27 māmiņu un vairāk nekā 100 bērnu ģimenē.

"Es un Merlins esam brāļi un labākie draugi. Marejs un mēs uzaugām tieši tajā pašā mājā un darījām visu kopā, mūsu mammas ir māsas," Vorens sacīja vietnē "TikTok" ievietotajā video.

"Tā vietā, lai ienīstu viens otru, kā to dara daudzi brāļi un māsas, mēs viens otru uzaudzinājām. Tas ir diezgan šausminoši, bet manam tēvam vienā brīdī bija 27 sievas. Bija sešas dažādas māsu grupas - divas grupas no trim dažādām māsām un četras grupas no četrām dažādām māsām no citas ģimenes," atklāja Vorens. 

Runājot par skolā pavadīto laiku, Vorens sacīja, ka viņa klasē bija 19 bērni, kuri visi ir dzimuši 1999. gadā. "Manā klasē bija pieci brāļi, četras māsas, septiņas māsīcas un divi brāļadēli. Es devos uz skolu kopā ar saviem brāļadēliem, mēs bijām vienaudži," sacīja Vorens. 

Neskatoties uz to, ko cilvēki varētu padomāt, Merlins teica, ka ir pat normāli, ka ir tik daudz brāļu un māsu - arī dzimšanas dienas ballītēs. "Nebija tā, ka 150 cilvēku parādās katra cilvēka dzimšanas dienas ballītē. Tie drīzāk bija tuvākie draugi un bērni, kas bija vienā vecuma grupā," sacīja Merlins.

"Dažreiz, ja blakus būtu vesela rinda dzimšanas dienu, mēs tās svinētu kā vienu lielu dzimšanas dienas ballīti, taču tas nenotika pārāk bieži. Lielākoties katrs bērns svinēja savu dzimšanas dienu tāpat kā jebkurš bērns visā pasaulē," atklāja jaunietis.

Apspriežot šķelšanos baznīcā, kuras laikā viņu ģimene tika atstumta, Marejs sacīja, ka tas pamudināja viņu aptvert, ka tā ir kults.

Pēc šķelšanās daudzi cilvēki zaudēja saikni ar ģimeni. "Tāpēc viņi sāka stingri turēties pie tiem, kas viņiem bija palikuši, cenšoties tikt galā ar visu šo reliģijas radīto traumu. Mana ģimene mēģināja to kultivēt sevī, ieaudzinot nākamajās paaudzēs tās pašas bailes, ar kurām viņi saskārās," sacīja Marejs.

@warrens.life

finding myself on YouTube 8 years later. ##fyp ##cult ##polygamy ##foryou

♬ Prisoner - Miley Cyrus
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu