VIDEO ⟩ Sadzīvisks konflikts Koknesē pārtop apšaudē. Piedzēries vīrietis atklāj uguni uz kaimiņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Kokneses pusē nomaļš lauku pagalms vienā parastā dienā pārvērtās par apšaudes vietu. Kāds vīrietis vērsa nereģistrētu ieroci pret kaimiņa automašīnu, kā sodu par nepareizu parkošanos. Šāvējs bija izdzēris daudz šņabja un tagad saka, ka "Volvo" sacaurumošanu nožēlo, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jānis, atkopjoties no trīs promiļu stipra alkohola reibuma, svētdienu pavadīja atskurbtuvē Jēkabpilī. Tur viņu no Kokneses novada Pērslejām nogādāja policisti. 45 gadus vecais vīrietis dzērumā raidīja šāvienus uz kaimiņa "Volvo" un par to tika aizturēts.

Jānis skaidro, ka apšaudi veicis nepareizi novietotas automašīnas dēļ. Kaimiņam Ainim esot vairākkārt lūgts neturēt savu spēkratu pagalmā, bet viņš neesot klausījies. Vīrietis apgalvo, ka viņam ar kaimiņu bijusi arī fiziska saķeršanās.

Savukārt Ainis, taujāts par sestdienas notikumiem, asi noliedz roku palaišanu. Viņš saka, ka Jānis stāstu izdomāja, lai iegūtu naudu. Turklāt automašīnu "Volvo" Ainis grasījies pārvietot tās pašas dienas vakarā. Vīrietis Jāni apraksta kā briesmīgu kaimiņu. Viņš esot traucējis viņu un sievas mieru vairākkārt, tāpēc mierīgi sadzīvot vairs nebija iespējams.

Šāvējs nelepojas ar savu rīcību nedēļas nogalē un atzīst, ka pārmērīga alkohola lietošana novedusi viņu līdz neadekvāti rīcībai. Tagad aizdomās turētājam jārēķinās ar smagām sekām.

"Ir uzsākti divi kriminālprocesi. Viens ir pēc krimināllikuma 185. panta, par svešas mantas tīšu bojāšanu, un otrs ir pēc krimināllikuma 233. panta par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas," skaidro Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas pārstāve ziņo, ka Jānim var nākties sēdēt aiz restēm: "Vīrietim var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, vai arī līdz trim gadiem, kā arī īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs vai naudas sods."

Kamēr Jānis gaida varas iestāžu norādes un lēmumus, viņš alkoholu cenšas nelietot. Abi vīrieši dzīvo vienā ēkā, katrs savā pusē, un tagad nekomunicē, cerībā izvairīties no vēl kāda konflikta.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu