Pēc milzīgā iedzīvotāju pieplūduma slēpošanas trases samazinājušas rezervāciju skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Pēc milzīgā iedzīvotāju pieplūduma pagājušajās brīvdienās, vairākas slēpošanas trases samazinājušas pacēlāju rezervāciju skaitu, aģentūrai LETA atzina trijās slēpošanas trasēs.

Pacēlāju rezervācijas apmērs par 30% šonedēļ samazināts gan Baldones novada atpūtas kompleksā "Riekstukalns", gan Engures novada atpūtas kompleksā "Milzkalns". Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Covid-19 epidemioloģisko noteikumu ievērošanu. 

"Kā apliecināja pēdējā nedēļas nogale, šis ir liels izaicinājums - samērot milzīgo iedzīvotāju vēlmi slēpot ar epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu. Šonedēļ esam vēl par 20% palielinājuši darbinieku skaitu, kas palīdzēs regulēt slēpotāju plūsmu un nodrošināt epidemioloģisko noteikumu ievērošanu gan pie pacēlājiem, gan autostāvvietu teritorijā," minēja "Riekstukalna" vadītājs Ervīns Kišuro.

Abu slēpošanas trašu pārstāvji arī uzsvēra, ka regulāri tiek veikta nomas inventāra dezinfekcija un citi drošības pasākumi. Gan inventāra noma, gan kases strādā āra apstākļos.

"No savas puses esam darījuši un darīsim visu iespējamo, bet ļoti aicinām arī pašus slēpotājus sadarboties. Piemēram, izsvērt nepieciešamību visiem ģimenes locekļiem ­- līdzbraucējiem atrasties uz kalna, ja ziemas priekus bauda tikai viens no viņiem," atzīmēja "Milzkalna" vadītājs Viesturs Ošinieks.

Šonedēļ abās trasēs pārstrukturēts arī autostāvvietu darbs ­- sestdienās un svētdienās tajās turpmāk iebraukt varēs tikai ar pacēlāju rezervācijām.

Arī Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis aģentūrai LETA atzina, ka nācies samazināt kopējo rezervāciju skaitu trasēs. 

Viņš norādīja, ka Žagarkalns elektronisko rezervāciju sāka piedāvāt pagājušā gada decembrī, nosakot rezervāciju limitu, taču grūtības rodas tad, ja trašu apmeklētājiem līdzi ierodas personas, kuras negatavojas izmantot kalnus aktīvajai atpūtai, bet tikai vērot. 

"Lai cilvēki nonāktu trasē, viņi noliek stāvlaukumā automašīnu, kasē iegādājas biļeti, nomā inventāru, un tad, ja katram šādam cilvēkam ir līdzi vēl kāds skatītājs, tas var veidot drūzmēšanos," sacīja Zvīnis.

Viņš informēja, ka nākamajā nedēļas nogalē kompleksā atradīsies arī pašvaldības policijas pārstāvis, kurš palīdzēs uzturēt kārtību. 

Zvīnis neizslēdza, ka varētu tikt nodrošināta arī algotas apsardzes klātbūtne, kas, iespējams, varētu uzraudzīt, lai uz kalna ierodas patiešām tikai reālie pakalpojumu izmantotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu