Vīrietis Turcijā 37 gadus uztur draudzību ar gulbi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Receps Mirzans ar gulbju mātīti Garipu.
Receps Mirzans ar gulbju mātīti Garipu. Foto: AP/Scanpix

Kāds vīrietis Turcijā ir nonācis mediju uzmanības laukā savas neparastās draudzības dēļ - viņš jau gandrīz četras desmitgades par savu uzticamo kompanjonu var saukt savulaik izglābtu gulbju mātīti, vēsta ziņu aģentūra AP.

Pensionētais pastnieks Receps Mirzans savu spārnaino draudzeni, gulbju mātīti Garipu, ir atradis pirms 37 gadiem Turcijas rietumu daļā. Mirzans ar draugiem bijis mašīnā, kad draugu grupa ir pamanījusi gulbi ar lauztu spārnu tukšā labības laukā.

Vīrietis ir devies ārpus mašīnas, lai savāktu putnu un pasargātu viņu no plēsējiem. Gulbju mātīte mašīnā pavadījusi visu dienu, līdz, visbeidzot, Receps viņu ir aizvedis uz savu saimniecību, kas atrodas netālu no Grieķijas robežas.

Foto: AP/Scanpix

Garipa mīl pavadīt savu draugu ikdienas gaitās - spārnotā viešņa vīrieti pavada gan ikdienas darbos, gan vakara pastaigās.

Foto: AP/Scanpix

"Ņemot vērā manu mīlestību pret dzīvniekiem, sapratu, ka nedrīkstu viņu atstāt par laupījumu lapsām - man bija Garipa jāuzņem pie sevis. Mēs esam pieraduši viens pie otra un nekad neesam bijuši šķirti," AP atklājis Mirzans.

"Garip" turku valodā nozīmē "savāds", taču vārdu izmanto arī lai aprakstītu cilvēkus, kuriem neveicas.

Gulbju mātīte pēc spārna sadziedēšanas pati ir izlēmusi palikt, turklāt viņa ir paplašinājusi savu sociālo loku - Garipa ir labos draugos ar apkaimes suņiem un kaķiem. Lai arī putnam ir sava "mājiņa", gulbju mātīte dod priekšroku dzīvei svaigā gaisā un nekad nav mēģinājusi pamest Recepa saimniecību.

Foto: AP/Scanpix

63 gadus vecais Mirzans ir atraitnis un viņam nav savu atvašu - vīrietis žurnālistiem atklājis, ka novērtē gulbja uzticību un uzskata viņu tikpat kā par savu bērnu.

Lielbritānijā strādājošā gulbju aizsardzības biedrība "Swan Sanctuary" vēsta, ka savvaļā putni pārsvarā dzīvo aptuveni 12 gadus, savukārt aizsargātos apstākļos gulbji parasti spēj izdzīvot līdz pat 30 gadiem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu