Milzu krokodila vēderā atrastas bezvēsts pazuduša cilvēka mirstīgās atliekas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Austrālijas amatpersonas paziņojušas par 4,2 metrus garu krokodilu, kura vēderā, visticamāk, atrodas 69 gadus vecā zvejnieka Endrjū Hērda atliekas, kurš 11. februārī pazuda Kvīnslendā, Austrālijā, vēsta vietne "Live Science".

Pēdējo reizi Hērds tika redzēts 11. februāra pēcpusdienā, kad atstāja savu jahtu pie Hinčinbrūkas salas, netālu no Austrālijas ziemeļaustrumu piekrastes, un devās okeānā ar mazu zvejas laivu. Pēc tam, kad viņš ilgi nebija atgriezies un sasniedzams, viņa sieva ziņoja policijai. 

Viņa zvejas laiva tika atrasta 12. februāra rītā. Bija noprotams, ka laivai uzbrucis krokodils. 

Piektdienas naktī izmeklētāji zvejnieka pazušanas rajonā atrada cilvēka atliekas, bet nākamajā dienā netālu tika atrasts milzīgs krokodils. Kvīnslendas vides eksperti nekavējoties nonāvēja krokodilu un to uzšķērda, tā vēderā atklājot vēl vairāk cilvēka atlieku. 

"Tiek uzskatīts, ka vakar notvertais krokodils ir saistīts ar vīrieša pazušanu. Jūtam līdzi viņa ģimenei šajā grūtajā laikā," vietnē "Twitter" rakstīja Kvīnslendas vides iestāde. 

Kvīnslendas piekraste ir mājas pasaulē lielāko krokodilu sugai - sālsūdens krokodiliem (crocodylus porosus). Šīs sugas pārstāvji var sasniegt pat 7 metru garumu. Lielākoties tie gan ir līdz 5 metrus gari. Ir labi zināms, ka šie krokodili mēdz uzbrukt arī cilvēkam. 

Pēdējās divās nedēļās ir ziņots par diviem atsevišķiem krokodilu uzbrukumiem, vēstīts izdevumā "Vice News". Janvārī aptuveni 40 gadu vecu vīrieti galvā sakoda krokodils, kamēr viņš peldējās ezerā 160 kilometru attālumā no Hinčinbrūkas salas. Vīrietis neguva dzīvībai bīstamas traumas, jo ar rokām spēja atvērt krokodila žokļus un atsvabināties no tā.  

Dažas dienas vēlāk 22 gadus vecam vīrietim, kamēr viņš peldējās, uzbruka 3,6 metrus garš krokodils. Viņš guva dziļas brūces rokā, savukārt krokodils vēlāk tika nonāvēts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu