VIDEO Temperatūra teju 39 grādi. Sieviete stāsta par blaknēm pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: StoryTime Studio/shutterstock.com

Andai nebija šaubu vakcinēties pret Covid-19, taču pēc potes pirmās devas saņemšanas nepatīkamas blaknes pārsteidza nesagatavotu, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Anda uzskata, ka cilvēki ir jābrīdina, ka pēc vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas var būt nepatīkamas blaknes. Noskaidrojusi, ka atkarībā no vakcīnas ražotāja, tās varot izpausties gan pēc pirmās, gan pēc otrās potes.

Anda par saņemto  "AstraZeneca" vakcīnu stāstīja: "Jau pirmās dienas vakarā sākās drebuļi, bija paaugstināta temperatūra 38,7. Bija muskuļu sāpes, galvassāpes. Naktī bezmiegs."

Sieviete stāstīja, ka nākamajā dienā temperatūra saglabājās 37,6. Viņai bija slikta dūša, nebija ēstgribas.

"Pašsajūta kopumā ļoti slikta. Es teiktu, – pilnīga darba nespēja arī nākamajā dienā," sacīja Anda. 

Anda personīgi pazīst piecus cilvēkus ar ļoti līdzīgiem simptomiem pēc pirmās "AstraZeneca" vakcīnas devas saņemšanas.

"Daudziem bijis pat trakāk. Vakar runāju ar savu kolēģi, saņēmusi "AstraZeneca" vakcīnu, pagājusi jau nedēļa, bet joprojām bezspēks ir," stāstīja sieviete. 

Andas kolēģe stāstīja, ka pēc "AstraZeneca" pirmās devas saņemšanas viņai bija ļoti izteikta tahikardija. Kolēģei naktī licies, ka varbūt jābrauc uz slimnīcu, cik ļoti traki bijis. 

"Mani arī nebrīdināja, ka var būt blaknes. Es tieši vakcinācijas kabinetā jautāju, vai var sagaidīt kādas blaknes, bet medmāsiņa tikai paraustīja plecus. Es gaidīju, ka sāpēs tikai roka vakcinācijas vietā, jo medijos tā bija izskanējis," sašutusi stāstīja Anda. 

Ģimenes ārsts Jevģēnijs Bondins informēja, kā pēc vakcinācijas var būt blaknes - sāpes injekcijas vietā, nogurums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta ķermeņa temperatūra, alerģija, sāpes vēderā, pastiprināta svīšana un citas.

"Blaknes novērotas pēc "AstraZeneca" pirmās devas saņemšanas, bet pēc, piemēram, "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnas saņemšanas, blaknes biežāk novērotas pēc otrās devas. Neatkarīgi no iespējamām blaknēm, par kurām pacienti esot jāinformē, vakcīna tomēr ir efektīvākais veids, kā pasargāt sevi no saslimšanas," ziņoja Bondins. 

Zāļu valsts aģentūras pārstāve informē, neesot tā, ka pēc viena vai otra ražotāja vakcīnas saņemšanas blakņu būtu vairāk. Simptomi ir gripai līdzīgi, parasti trešajā dienā pāriet.

Pat ja vakcīna ir saņemta, jāievēro visi piesardzības pasākumi tik un tā, jo vakcinēšanās neizslēdz inficēšanās iespējamību, taču slimība vakcinētām personām noritēs daudz vieglāk un nebūs jādodas uz slimnīcu ārstēties.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu