Cik patiess ir mīts par zirnekļu apēšanu miegā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Krzysztof Niewolny/Unsplash

Bioloģijas zinātņu doktors un Krievijas Zinātņu akadēmijas Zooloģijas institūta galvenais pētnieks Sergejs Rezņiks intervijā ar radio "Sputnik" atspēkojis mītu, ka katrs cilvēks savā dzīvē miegā nejauši norij trīs līdz astoņus zirnekļus.

Pēc viņa teiktā, patlaban pilsētās nav nosacījumu zirnekļu izplatībai tādā daudzumā, lai cilvēks varētu tos norīt neko nenojaušot.

"Miega laikā nrīt zirnekli nebūs nemaz tik viegli - tam būtu nepieciešams ilgs miegs kādā būvē pamestā ciematā," piebildis eksperts.

Rezniks pieļāvis, ka šis mīts varētu būt radies nepareizi interpretējot pētījumus par ērču klātbūtni tradicionālajos dūnu spilvenos.

"Pētījumos aplūkotie zirnekļi ir pagalam tālu no tiem iemītniekiem, kas ik pa laikam mūs nobiedē ar savu klātbūtni uz virtuves sienas - runa ir par mikroskopiskiem, acīm neredzamiem "zirneklīšiem" jeb ērcītēm, kuri ēd dūnas un spalvas," paskaidrojis eksperts. Šīs ērcītes patiesi spējot pavairoties spilvenos un izraisīt alerģiju.

Biologs piebilda, ka pēc tam, kad šī informācija kļuva plaši zināma, cilvēki sākuši biežāk izmantot putu vai poliestera spilvenus un matračus, kas nozīmējis arī alerģisko reakciju skaita samazināšanos.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu