Zeltlietas 10 000 eiro vērtībā. Par lombarda apzagšanu Valkā apcietināts vīrietis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: bibiphoto/Shutterstock

Valkā Valsts policija (VP) aizturējusi vīrieti par zeltlietu zādzību 10 000 eiro vērtībā no lombarda un tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pēc viņas stāstītā, pagājušajā piektdienā, 18. martā, īsi pirms pusdienlaika kādā Valkas lombardā ienāca vīrietis, kurš apgalvoja, ka vēlas aplūkot zelta gredzenus, kas atrodas vitrīnā. Mirklī, kad pārdevēja rādīja zelta gredzenus, vīrietis pagrāba paplāti, uz kuras stāvēja zelta izstrādājumi vairāk nekā 10 000 eiro vērtībā, un metās bēgt.

Notikuma vietā ieradās VP amatpersonas, kuras noskaidroja, ka iespējamais zaglis ir 1992. gadā dzimis vīrietis. Policisti sāka iespējamā ļaundara meklēšanu un aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, sacīja Vaskāne.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas slēpās un izvairījās no publiskām vietām. Persona atradās meža masīvā, kādā pamestā ēkā. Aizturēšanas brīdi pie vīrieša tika atrasta liela daļa nozagto zeltlietu. Dažus zelta gredzenus vīrietis jau bija paspējis realizēt, savukārt bēgšanas laikā vairākus zeltlietu izstrādājumus pazaudēja - Rīgas ielas, Semināru ielas un Kūru ielas apkaimē.

Likumsargi aicina iedzīvotājus būt godprātīgiem un, ja atrasts kāds zelta izstrādājums, to nogādāt tuvākajā policijas iecirknī.

Par noziedzīgo nodarījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas - par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu jeb zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu