"Visur, kur Rūdijs ir spēlējis, viņš bija labākais spēlētājs treniņos." NHL aprindās lielas uzslavas izpelnījies Rūdolfs Balcers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: San Jose Sharks/Twitter

Ar ļoti atzinīgiem vārdiem par latviešu hokejistu Rūdolfu Balceru ir nākuši klajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhose "Sharks" kluba vadības pārstāvji, vēsta "The Athletic".

Šajā NHL starpsezonā Balcers tika atbrīvots no Otavas "Senators", tomēr neilgi pēc tam uz tiesībām talantīgo latviešu uzbrucēju atgūt savā īpašumā pieteicās Sanhosē "Sharks" vienība.

Šādu rīcību esot paredzējis "Sharks" skautošanas departamenta direktors Dags Vilsons: "Mēs domājām, ka pastāv iespēja, skatoties uz Otavas papildinājumiem šajā vasarā, ka Rūdijs pēc iepriekš gūtā savainojuma varētu tikt atbrīvots. Līdz ko tas notika, mēs jau bijām gatavi. Esmu ļoti priecīgs, ka Džo Vils (ģenerālmenedžera asistents) spēja atbrīvot viņam vietu. Džo izdarīja to, kas bija jāizdara, jo zināja, ka mūsu skauti Balceram uzticas."

"Visur, kur Rūdijs ir spēlējis, viņš bija labākais spēlētājs treniņos. Komandas biedriem patīk ar viņu spēlēt, jo viņš ir ļoti meistarīgs. Mēs esam lieli Rūdija fani gan laukumā, gan ārpus tā," sacīja Vilsons.

Pieredzējušais "Sharks" aizsargs Brents Bērnss par latvieti izteicās ļoti pozitīvi.

"Uzreiz var redzēt, ka viņš ir ļoti meistarīgs un labi darbojas ar ripu, veidojot lieliskas epizodes. Viņam ir šīs prasmes spēlēt viens pret vienu, kas uzreiz ir redzamas. Viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kuri pretinieka zonā pēc iemetiena arī liela burzmā spēj izveidot ļoti meistarīgas epizodes," sacīja Bērnss, piebilstot, ka Balcers arī esot ļoti labs komandas biedrs, kuram ir jautri būt blakus.

Jau iepriekš Balceru slavēja arī "Sharks" galvenais treneris Bobs Bogners, norādot, ka latvietis lielu darba apjomu izdara arī tad, kad neatzīmējas statistikas ailēs. Viņš norādīja, ka jau tagad varot iespēlēt Balceru vairākumā un nākotnē vēloties latvieti iesaistīt arī mazākuma situācijās.

Par Balcera sniegumu šosezon atzinīgi ir izteikušies arī vairāki NHL skauti, kas gan vēlējušies palikt anonīmi.

"Pagājušajā sezonā, kad viņš spēlēja Barakudā, es domāju, ka viņš arī nebūs nekas vairāk par spēlētāju, kuru ik pa laikam izsauc uz NHL. Bet šosezon viņš pirmajās divās maiņās pavisam noteikti "nekrīt ārā" un demonstrē, visticamāk, labāko sniegumu, kādu esmu redzējis viņa izpildījumā," sacīja citas NHL vienības skauts.

Cits speciālists norādīja, ka talantu Balcerā esot saskatījis allaž: "Viņam talants allaž ir bijis. Nav pārsteiguma, ka viņš spēlē labi. Tomēr man ir jāredz vairāk, lai es pārliecinātos, ka viņš ir pilna laika NHL spēlētājs."

Balcers šajā sezonā "Sharks" rindās ir aizvadījis 16 spēles, atzīmējoties ar astoņiem (3+5) rezultativitātes punktiem.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu