Milžu cīņa UFC - visu laiku labākais smagsvars Miočičs vai biedējošais Nganū?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stipe Miočičs un Fransiss Nganū
Stipe Miočičs un Fransiss Nganū Foto: AFP / Scanpix

Jau agrā svētdienas rītā savu otro savstarpējo cīņu aizvadīs UFC smagā svara superzvaigznes Fransiss Nganū un Stipe Miočičs. Pirmajā abu cīkstoņu tikšanās reizē čempiona jostu nosargāja Miočičs. Vai šoreiz Nganū izdosies to atņemt?

Pirmo reizi abi vīri oktagonā tikās 2018. gada janvārī un toreiz dominējošu uzvaru pēc tiesnešu lēmuma (3x 50:44) izcīnīja Miočičs. Pagājuši ir vairāk nekā trīs gadi. Miočičs šajā laika periodā ir pamanījies zaudēt savu čempiona jostu un to atgūt, savukārt Nganū pa to laiku ir izcīnījis četras ātras uzvaras, piedzīvojot vienu zaudējumu. Vai šoreiz, kas mainīsies? Par to turpinājumā.

Haviers Mendess, "American Kickboxing Academy" MMA treneris

Haviers Mendess ir vīrs, kurš savas karjeras laikā ir trenējis tādas UFC superzvaigznes kā Habibu Nurmagomedovu, Lūku Rokholdu, Keinu Velazkesu un arī Danielu Kormjē, kuram iepriekš izdevās Miočičam atņemt smagā svara jostu.

Mendess ieskicē, ka cīņai vajadzētu norisināties līdzīgi kā pirmajā reizē - Miočičs novirza cīņu parterī, nogurdina Nganū, kura lielā muskuļu masa nepalīdzēs izturības jautājumā, un cīņu uzvar pēc punktiem. Tomēr viņš arī sarunā ar ESPN izteicās, ka Miočičam ir jābūt apdomīgam.

"Labākais veids, kā pārvest cīņu uz parteri, ir par to nedomāt. Ir jāsper, jāsit. Ja Stipe mēģinās doties mēģinājuma pretinieku nogāzt, saķerot abas kājas, tas tikai viņu nogurdinās. Šie puiši ir pārāk pieredzējuši, lai tā darītu. Stipe ir visu laiku labākais smagsvars," sacīja Mendess.

"Tiesa, laiks ir neuzvarēts. Stipem ir 38, kamēr Fransisam 34. Fransiss ir savu spēju virsotnē. Ja Nganū izdosies izvairīties no darbošanās parterī, tā būs viņa cīņa," piebilda Mendess.

Entonijs Smits, UFC pirmā smagā svara bijušais titula pretendents

Smits savā prognozē atklāja, ka eksperti un fani joprojām nevar zināt, vai Nganū ir pielicis aizsardzībā pret mēģinājumiem viņu nogāzt zemē.

"Neviens nav ticis pietiekami tuvu, lai to pārbaudītu. Izņemot Stipi... Stipe zina kaut ko, ko mēs nezinām. Man ir jāliek uz čempionu. Fransiss nav man parādījis neko tādu, ko es nebūtu redzējis iepriekš," sacīja Smits.

Fransiss Nganū
Fransiss Nganū Foto: AP/ Scanpix

Džims Vests, "MMA Gold" treneris

Vests uzskata, ka šajā cīņā pie uzvaras tiks tieši Nganū, jo, viņaprāt, Kamerūnas cīkstonis šo trīs gadu laikā būs izdarījis pareizos secinājumus.

Treneris norādīja, ka, viņaprāt, Nganū, pirmkārt, spēs neitralizēt Miočiča plānu, ieturot distanci. Otrkārt, speciālists arī uzsvēra, ka Nganū būšot spējīgs tikt atpakaļ kājās pat, ja cīņa tomēr tiks novirzīta parterī.

"Stipem ir jāsamazina distance un jādarbojas līdzīgi kā pagājušajā reizē, tikai es domāju, ka šoreiz to būs grūtāk izdarīt. Es nesaku, ka Stipe nav progresējis, bet es uzskatu, ka Fransisam iespēja kļūdīties un palikt nesodītam ir augusi. Es teiktu, ka Fransiss Stipi noķers aptuveni trešajā raundā," sacīja Vests.

Jānis Eisaks, raidījuma "Spēka podkāsts" vadītājs

Portāls "Apollo" pirms gaidāmās cīņas savas domas par tās iznākumu aicināja atklāt arī pašmāju cīņas sporta pazinējam Jānim Eisakam, kurš arī norādīja, viņaprāt, uzvarēs Nganū.

Viņš sacīja, ka Miočičs, iespējams, cīņu var zaudēt arī no psiholoģiskā aspekta, jo cīkstonis jau vairākkārt ir bijis UFC čempions un viņam, iespējams, vairs neesot tādas motivācijas. Savukārt, Nganū, kurš savas dzīves laikā ir cīnījies teju par visu, joprojām esot "izsalcis".

"Visi apzinās, ka Nganū sitiens ir viens no smagākajiem UFC vēsturē. Ar to ir jārēķinās. Spēcīgs, ātrs, negaidīts sitiens - tās ir Nganū galvenās trumpes. Mīnuss ir tas, ka viņam nav bijusi slodze. To var arī norakstīt kā cīņu prakses trūkumu. Prakse it kā ir, jo iekāpt ringā pret pretinieku... tas jau nav sparings. Savukārt Stipe ir gargabalnieks. Viņš nelīdīs kauties ar Nganū," sacīja eksperts.

Tāpat Eisaks norādīja, ka, viņaprāt, Miočičs pārgalvīgi nemetīsies cīņu pārvirzīt parterī:"Es domāju, ka viņš turēs distanci un, protams, ja parādīsies iespēja, viņš mēģinās cīņu pārvest parterī. Es domāju, ka to viņš neliks kā pamata akcentu, bet gan vairāk gaidīs Fransisa kļūdu."

Stīvens Tompsons, UFC 77 kilogramu svara divīzijas cīkstonis

Par Bīrnumzēnu dēvētais Stīvens Tompsons uzskata, ka Miočičam ir visas iespējas atkārtot abu cīkstoņu pirmās tikšanās scenāriju.

"Viņu abu pirmajā cīņā Stipe nedaudz tika apdullināts, bet viņam izdevās Fransisu nokausēt. Protams, Fransiss būs izdarījis secinājumus un viņš izskatās labi. Bet es uzskatu, ka mainījies arī Stipe. Es domāju, ka Stipe, līdzīgi kā iepriekš, viņu varēs dabūt zemē un tur paturēt," prognozē Tompsons.

Dastins Džakobijs, UFC vieglā svara cīkstonis

Arī Džakobijs paredz, ka atbildes cīņā pārākam izdosies būt tieši Miočičam.

"Jāsaka, ka uzvarēs Stipe. Tas ir liels kalns, kurā Nganū ir jāuzkāpj. Fransisam ir liels spēks un šie lielie nokauti, bet mēs joprojām redzam, ka viņš mēdz ar rokām vicināties un zaudē kontroli. Pirmajā cīņā Stipe pielietoja lielisku cīņas plānu. Domāju, ka viņš to var izdarīt atkal. Viņam tikai jāuzmanās no tā viena lielā sitiena," sacīja Džakobijs.

Stipe Miočičs un Franiss Nganū
Stipe Miočičs un Franiss Nganū Foto: AP/ Scanpix

Ja savu prognozi būtu jāsniedz šī raksta autoram, tad es sliektos par labu čempionam, Stipem Miočičam.

Jā, loģika liek domāt, ka Nganū trīs gadu laikā ir izdarījis secinājumus un attīstījis arī citus cīņas elementus. Citādāk vienkārši nedrīkst būt. Tomēr ir jāatzīmē, ka pēdējās četrās cīņās Nganū oktagonā ir pavadījis divas minūtes un 42 sekundes. Nedaudz vairāk par pusraundu divu gadu laikā...

Šajās cīņās mēs vēlreiz pārliecinājāmies tikai un vienīgi par to, ko jau zinājām iepriekš - Nganū roku vietā ir veseri un viņš jebkuru cīkstoni var nokautēt pat ar šķietami parastu sitienu. Bet kā ir ar cīņu parterī, kur viņš pilnībā zaudēja pirmo dueli pret Miočiču?

Vai mēs esam redzējuši Nganū darbojamies parterī vai aizstāvoties no mēģinājumiem cīņu novest zemē? Nē. Kā jau minēju, ir skaidrs, ka Nganū pie šiem elementiem ir strādājis, bet MMA pasaule to nav redzējusi. Pēdējo reizi, kad kamerūnietim nācās strādāt parterī, bija pirmais duelis pret Miočiču.

Nav šaubu, ka Miočičam ir jāaizvada ļoti pārdomātu un saplānotu cīņu, lai neattaptos, skatoties uz arēnas griestu gaismām. Bet gribētos teikt, ka Miočičs ir viens no labākajiem UFC cīkstoņiem tieši pielāgošanās ziņā, kā arī viņam ir spēcīgs treneru korpuss, kurš spēj nākt klajā ar vērtīgu padomu cīņas gaitā. Kā piemēru var minēt Miočiča otro cīņu pret Kormjē, kad lēmums pāriet uz sitieniem korpusā atnesa uzvaru, iespējams, zaudētā cīņā.

Tāpat nevar aizmirst, ka Miočiča kontā ir dažādu stilu cīkstoņu "skalpi". Viņam ir izdevies uzvarēt Kormjē, kurš ir bijušais olimpietis brīvajā cīņā un Alistāru Overīmu, kurš bija pasaules klases kikbokseris. Arī Džiudžitsa meistars Fabrisio Verdums krita no Miočiča rokas, nerunājot pat par Nganū.

Miočičs ir patiesi gudrs un vispusīgs jaukto cīņas mākslu meistars un, domājams, ka arī šoreiz viņš atadīs ceļu uz uzvaru cīņā, kura, ļoti iespējams, nebūs faniem draudzīga.

Gribētos domāt, ka šoreiz Nganū no pirmā zvana nemetīsies pretiniekam virsū un arī Miočičs nebūs tas, kurš labprāt iesaistīsies sitienu apmaiņās ar Nganū (kurš gan to gribētu). Līdz ar to nevar izslēgt iespēju, ka cīņa būs ne pārāk aktīva. Tomēr, jo ilgāk cīņa ies uz priekšu, jo lielākas izredzes uzvarēt būs Miočičam. Gala prognoze - Miočiča uzvara pēc tiesnešu lēmuma.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu