Putins atklāj, kāpēc pret koronavīrusu nevakcinējās publiski (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas autoritārais līderis Vladimirs Putins svētdien, 28. martā, Krievijas televīzijas propagandas raidījumā "Maskava. Kremlis. Putins" atbildējis uz jautājumu, kas patiešām daudziem interesē, proti, pastāstījis par savu vakcinēšanos pret koronavīrusu.

To, kādēļ viņš šo procedūru nevēlējās rīkot publiski, Putins skaidroja ar nevēlēšanos "mērkaķoties" (oriģin. krievu val. "обезьянничать"). Televīzijas intervijā valsts galva sacīja, ka nav grūti viltot vakcinācijas procedūru, parādot injekciju kamerās nevis ar zālēm, bet ar fizioloģisko šķīdumu vai vitamīniem. Tāpēc viņš neredzēja iemeslu sekot savu ārvalstu kolēģu piemēram, no kuriem daudzi tika publiski vakcinēti.

Putins arī atteicās nosaukt izmantoto vakcīnu, norādot, ka visas trīs Krievijā reģistrētās zāles ir uzticamas, drošas un efektīvas.

Dūriena vieta pēc potēšanas bijusi mazliet sāpīga, taču to viņš sajutis tikai tad, kad pēc aptuveni piecām stundām aptaustījis roku. Citādi nekādu īpašu sajūtu nav bijis, tomēr uz nakti viņš katram gadījumam pie rokas sagatavojis termometru, ko nākamajā rītā arī izmantojis un konstatējis, ka temperatūra nav paaugstināta. Kaulos gan it kā bijusi tāda lauzoša sajūta.  

Trīs diennaktis viņš nav sportojis - nav spēlējis hokeju, nav apmeklējis trenažieru zāli, vai arī peldējis, taču nākamajā dienā pēc vakcīnas saņemšanas devies kontrastu vannā, ko ikdienā darot gandrīz katru dienu. Karstu un aukstu dušu Putins iesakot arī citiem, jo tā ir procedūra, kas viņaprāt uztur labu imunitāti.

Vladimirs Putins televīzijas intervijā arī pauda viedokli, ka kolektīvā imunitāte Krievijā pie pašreizējā vakcinācijas tempa izveidosies līdz vasaras beigām.

Viņš atgādināja, ka, lai izveidotos bara imunitāte, vakcīna nepieciešama 70 procentiem cilvēku. Tiklīdz tas notiks, būs iespējams domāt par ierobežojumu atcelšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu