Latgalē ir vismazākais vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No visiem Latvijas reģioniem vismazākais pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars ir Latgalē, kur poti saņēmuši 3,9% cilvēku, valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kopumā tas ir par 5,7 procentpunktiem mazāk nekā Vidzemē, kur vakcinēti ir 9,6% iedzīvotāju, kas ir augstākais rādītājs reģionu griezumā.

Otrais zemākais vakcinēto personu īpatsvars ir Zemgalē, kur poti saņēmuši 7,5% iedzīvotāju, kas ir par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā Latvijā vidēji.

Tikmēr Rīgā vakcinēto personu īpatsvars ir trešais augstākais, un poti saņēmuši jau 8,8% galvaspilsētas iedzīvotāju. Kurzemē savukārt vakcinēti 9% iedzīvotāju, kas ir otrais augstākais rādītājs.

Pēc izlietoto devu skaita pirmajā vietā ir Rīgas reģions, kur kopumā izmantoti aptuveni 88 140 devu, bet otrajā vietā ir Kurzeme, kur izlietots aptuveni 21 400 devu. Tikmēr Vidzemē izlietoto vakcīnas devu apmērs sasniedzis apmēram 17 640, bet Zemgalē - aptuveni 17 160. Latgalē, kur ir viszemākie rādītāji, izlietotas apmēram 10 020 devas.

Jau ziņots, ka iepriekš Pavļuts pavēstīja, ka turpmāk liks akcentu drīzāk uz vakcīnu nodrošināšanu reģioniem un nevis Rīgai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu