VIDEO ⟩ Ovečkins komandas zaudējumā atzīmējas ar vairākiem vēsturiskiem panākumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī zaudētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā vairākas vēsturiskas atzīmes sasniedza Vašingtonas "Capitals" spēlējošā leģenda Aleksandrs Ovečkins.

Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) atzina Bostonas "Bruins" hokejistu pārākumu.

Ovečkins šajā spēlē ar precīzu raidījumu izcēlās otrajā periodā, vairākumā samazinot komandas deficītu līdz 1:3.

Ar šo vārtu guvumu krievu hokejists starpību līdz visu laiku labāko snaiperu saraksta piektajā vietā esošo Marselu Dionu samazināja līdz tikai pieciem precīziem metieniem.

Tomēr ar šo "golu" Ovečkins sasniedza vēl divas citas vēsturiskas atzīmes. Pēc šīs spēles slavenais uzbrucējs var lepoties ar otro lielāko vairākuma vārtu guvumu skaitu NHL vēsturē (266), no pirmajā vietā esoša Deiva Andrejčuka atpaliekot par astoņām ripām.

Tāpat vēlreiz tika apliecināta arī Ovečkina izturība un rezultativitāte ilgā laika periodā, jo viņš kļuva tikai par ceturto hokejistu, kurš vismaz 16 karjeras sezonās ir guvis 20 vai vairāk vārtus. Šajā statistikas rādītājā rekords pieder leģendārajam Gordijam Hovam, kurš 22 sezonās iespēja atzīmēties ar vismaz 20 precīziem raidījumiem.

Ovečkins šosezon ir aizvadījis 36 mačus, atzīmējoties ar 35 (20+15) rezultativitātes punktiem. Savukārt viņa pārstāvētā "Capitals" 40 spēlēs ir iekrājusi 54 punktus, ieņemot otro vietu Austrumu divīzijā.

Video: "Bruins" - "Capitals" mača spilgtākie momenti

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu