VIDEO ⟩ Metjūss piekto reizi NHL spēlētāja karjerā sasniedz 30 gūto vārtu robežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ostons Metjūss
Ostons Metjūss Foto: AFP/SCANPIX

Ostons Metjūss sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar "hat-trick", kas viņam jau piekto reizi karjerā vienas sezonas laikā ļāvis sasniegt 30 gūto vārtu robežu.

Toronto "Maple Leafs" mājās ar 6:5 (2:0, 2:3, 2:2) uzvarēja Otavas "Senators".

Metjūss spēli noslēdza ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli. Viņš jau piekto sezonu pēc kārtas spējis gūt vismaz 30 vārtus, kas nozīmē, ka uzbrucējs NHL vēl nav aizvadījis kaut vienu sezonu ar zemāku rezultativitāti.

Mičels Mārners pievienoja 1+3, Zekam Haimenam un Iļjam Mikejevam vārti un rezultatīva piespēle, kamēr Alekss Galčenjaks pievienojas divas rezultatīvas piespēles. Otavas klubā ar 1+1 atzīmējās Tims Štucls un Dreiks Batersons.

Tikmēr Metjūsa komandas biedrs vārtsargs Džeks Kempbels atvairīja 27 no 32 metieniem un svinēja jau 11.uzvaru pēc kārtas, kas ir jauns NHL rekords. Zīmīgi, ka Kempbels Toronto komandas vārtos stāvēja arī sezonas atklāšanas mačā.

Citviet Kanādā Kalgari "Flames" savā laukumā ar 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) sagrāva Edmontonas "Oilers".

Džonijs Gudro un Marks Džiordano uzvaru sekmēja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet 0+2 nopelnīja Sems Benets un Mikāels Baklunds. 

Jakobs Markstrēms "Flames" vārtos atvairīja visus 17 metienus.

Nešvilas "Predators" mājās ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudēja Tampabejas "Lightning". Janni Gords izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet Andrejs Vasiļevskis tika galā ar visiem 36 metieniem.

Viens no diviem papildlaikiem sestdien tika izspēlēts Sentluisā, kur vietējā "Blues" ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Minesotas "Wild".

Divus vārtus Sentluisas komandā iemeta Maiks Hofmans, bet divas sekundes līdz papildlaika beigām ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ripu zem vārtu pārliktņa raidīja Raiens O'Railijs. Minesotas klubā vārtus guva Mets Duma un Niko Sturms.

Karolīnas "Hurricanes" mājās ar 4:5 (2:2, 1:1, 1:1, 0:0, 1:2) "bullīšos" zaudēja vienam no līgas vājākajiem klubiem Detroitas "Red Wings".

Martins Nekass un Dagijs Hamiltons Karolīnas komandā izcēlās ar 1+1, bet uzvaru nesošo "bullīti" Detroitas klubā realizēja Edams Erne.

Kanādā vēl vienu graujošu neveiksmi piedzīvoja Monreālas "Canadiens", kas savā laukumā ar 0:5 (0:0, 0:3, 0:2) piekāpās Vinipegas "Jets". Vārtus un rezultatīvu piespēli uzvarētāju labā nopelnīja Endrū Kops, Nikolajs Ēlerss un Metjū Pero.

Dalasas "Stars" mājās ar 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) pieveica Floridas "Panthers", kas piedzīvoja jau trešo neveiksmi pēc kārtas. Džeisons Robertsons guva divus vārtus, bet vēl reizi "Stars" komandā izcēlās arī Džoels L'Esperanse un Džeimijs Bens. Vienīgos "Panthers" vārtus guva Aleksandrs Barkovs.

Visbeidzot Filadelfijas "Flyers" savā arēnā ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Bostonas "Bruins". Uzvaru mājiniekiem izrāva Šons Kuturjē, bet Trevis Konečnijs pievienoja 1+1. Džeims van Rīmsdeiks divreiz rezultatīvi piespēlēja. "Bruins" vienībā vārtus guva Patriss Beržerons un Džeiks Debrasks.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina un Rūdolfa Balcera pārstāvētās NHL komandas sestdien piedzīvoja neveiksmi regulārā čempionātā spēlē.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 3:4 (2:2, 0:2, 1:0) piekāpās Čikāgas "Blackhawks". Latvijas vārtsargs noķēra 24 no 28 metieniem, tverot 85,7% raidījumu.

"Blue Jackets" ar 38 punktiem 43 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem septīto vietu astoņu klubu konkurencē.

Savukārt Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:3, 1:0) zaudēja Losandželosas "Kings", kuru dienu iepriekš izdevās uzvarēt ar 5:2.

Balcers šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, no kurām trīs minūtes un 52 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājnieks šajā sezonā 25 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Sanhosē vienība ar 40 punktiem 40 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem sesto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu