Liepājā piedzēries vīrietis maldina operatīvos dienestus par degošu dzīvokli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu nams tumsā.
Daudzdzīvokļu nams tumsā. Foto: Serg_1974/Shutterstock.com

Liepājā kāds piedzēries vīrietis maldinājis operatīvos dienestus par degošu dzīvokli, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar, 15.aprīlī, ap plkst.21.30 operatīvie dienesti Liepājā saņēma informāciju par to, ka Liepājā, Laumas rajonā, kādā daudzdzīvokļu namā it kā deg dzīvoklis. Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, taču ugunsgrēks netika konstatēts.

Kā norādīja Šeršņova, noskaidrots, ka kāds vīrietis, būdams alkohola reibumā, zvanīja NMPD un informēja par to, ka no kāda dzīvokļa nāk dūmi un ir notikusi aizdegšanās. Vīrietis savu rīcību nevarēja paskaidrot, uzskatot, ka pie vainas bija alkohola apreibums. To, ka veicis viltus izsaukumu, viņš sapratis tad, kad adresē ieradušies operatīvie dienesti.

Vīrietis savu vainu zvana veikšanā atzinis. VP par notikušo ir sākts administratīvo pārkāpumu process.

VP atgādina, ka par nepamatotu operatīvo dienestu izsaukšanu ir paredzēts sods. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti tiek novirzīti uz šādiem viltus izsaukumiem, viņu palīdzība ir nepieciešama citviet.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, robežsardzes vai Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta nepamatotu izsaukšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 140 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu