"KPV LV" valde sarunā ar Kariņu atkārtoti pauž pozīciju par Vitenberga atsaukšanu, taču nevēloties izraisīt valdības krišanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste / LETA

"KPV LV" valde uztur spēkā savu lēmumu par Jāņa Vitenberga atsaukšanu no ekonomikas ministra amata, to šodien sarunā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) uzsvērusi valdes priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Ieva Krapāne (KPV LV).

Sarunā piedalījās arī "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo, kurš aģentūrai LETA izteicās, ka pašlaik process ir stadijā "turpinām sarunas".

Kariņš esot uzklausījis "KPV LV" valdes pozīciju, rosinājis turpināt sarunas un meklēt risinājumu "šai problēmai", atstāstīja Možvillo. Premjers esot informējis, ka tiksies arī ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA), un aicinājis arī "KPV LV" runāt ar NA.

Vaicāts par savu viedokli, vai Vitenbergam ir jāatstāj vai jāsaglabā amats, Možvillo pauda, ka šajā jautājumā vēloties ieņemt neitrālu pozīciju un atrast kompromisu. Politiķis uzsvēra, ka ir svarīgi panākt, ka kādu kustību dēļ nekrīt valdība, jo tāds neesot nedz valdes, nedz frakcijas mērķis.

Deputāts akcentēja, ka "KPV LV" frakcijas lēmumi, kas ir pretēji valdes nostājai, neliek Ministru prezidentam izdarīt kādus manevrus, jo koalīcijas līgums esot noslēgts starp partiju valdēm, nevis frakcijām.

Možvillo pieļāva, ka "KPV LV" vēl varētu notikt tikšanās ar NA.

Kā ziņots, pēc Vitenberga lēmuma pamest "KPV LV" un pāriet uz NA viņa līdzšinējās partijas "KPV LV" valde paziņojusi par viņa atsaukšanu no ministra amata. Savukārt puse no "KPV LV" Saeimas frakcijas paudusi pretēju viedokli, ka atbalsta to, ka Vitenbergs saglabā amatu.

Pats politiķis paziņoja, ka amatu pamest negrasās.

NA un "KPV LV" trešdien vienojās par koordinētu rīcību turpmākai sadarbībai ekonomikas un zemkopības jomu attīstībai. Neoficiāli tiek skaidrots, ka noslēgtā vienošanās un plānotā frakciju sadarbība ļaus saglabāt koalīcijas stabilitāti jutīgā situācijā, kad ekonomikas ministrs maina politisko piederību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu