Maskavā aizturēts Navaļnija fonda advokāts (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Advokāts Ivans Pavlovs.
Advokāts Ivans Pavlovs. Foto: Reuters TV via REUTERS

Maskavā piektdien aizturēts advokāts Ivans Pavlovs, kurš pārstāv opozicionāra Alekseja Navaļnija dibināto Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), sociālajos medijos paziņojis Pavlova kolēģis.

Pavlovs uzņēmās pārstāvēt fondu pēc prokuratūras lūguma atzīt FBK un Navaļnija štābu tīklu par ekstrēmistiskām organizācijām.

Pavlova kolēģis Jevgenijs Smirnovs sociālajā tīklā "Facebook" vēsta, ka Pavlovs aizturēts pēc tam, kad policija bija pārmeklējusi viņa numuriņu viesnīcā.

Smirnovs ziņo, ka kratīšanā bijis iesaistīts Krievijas Federālais drošības dienests.

Pavlovs apsūdzēts, ka izpaudis informāciju, kas saistīta ar policijas izmeklēšanu. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudassods, sabiedriskie darbi vai līdz trim mēnešiem ilgs ieslodzījums.

Pagaidām nav skaidrs, ar kuru lietu Pavlova aizturēšana ir saistīta.

Advokāts pārstāv arī žurnālistu Ivanu Safronovu, kurš apsūdzēts valsts nodevībā, un ir iesaistīts vēl citās lielu vērību guvušās lietās lietās par valsts nodevību.

Pavlovs šodien plānoja piedalīties tiesas sēdē, kurā tiks lemts par Safronova pirmstiesas apcietinājuma pagarināšanu.

Smirnovs atklājis, ka Pavlovs regulāri saņēmis draudus no Krievijas Federālā drošības dienesta izmeklētājiem, no kuriem viens solījis darīt visu iespējamo, lai iebāztu viņu aiz restēm.

Pavlova vadītā juristu komanda "Team 29", kas bāzējas Sanktpēterburgā, specializējusies vārda brīvības lietās. Komanda sociālajos medijos ziņo, ka kratīšanas veiktas arī Pavlova sievas un "Team 29" IT speciālista mājās, kā arī "Team 29" birojos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu