FOTO Samanta Tīna piedalās "Eirovīzijas" atklāšanas pasākumā; vairākas valstu delegācijas pašizolācijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Samanta Tīna Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā.
Samanta Tīna Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā. Foto: AP/Scanpix

Šodien, 16. maijā, Roterdamā, Nīderlandē tika atklāts Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas daudzās valstīs ir ļoti gaidīts pasākums. Konkurss notiek Covid-19 apstākļos, tāpēc nākas sabalansēt sabiedrības drošību un vēlmi izklaidēties, vēsta raidsabiedrība BBC.

Samanta Tīna atklāšanas pasākumā bija tērpusies Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa zīmola “Kasher Bloom” tērpā.

"Ja es nevaru mainīt situāciju, es varu iemācīties mainīt savu attieksmi pret šo situāciju. Man ir milzīga atbildība," viņa saka, atgriežoties ar jaunu dziesmu 2021. gadā.

Viņa Roterdamā atrodas jau nedēļu. Tāpat kā visiem konkursa dalībniekiem, arī delegācijai no Latvijas, ir jāievēro stingras vadlīnijas, lai izvairītos no Covid-19 uzliesmojuma.

Konkursa dalībnieki atrodas tādos kā delegāciju burbuļos, un viņiem nav atļauts satikt citus ārpus tiem.

Foto: AFP / Scanpix

Tāpat drošības protokoli jau ir likti lietā, konstatējot, ka gan Polijas, gan Islandes delegācijās ir konstatēti pozitīvi Covid-19 gdījumi. Šīs delegācijas uzturas vienā viesnīcā. Šobrīd šīs personas atrodas izolācijā.

Piesardzības nolūkos arī Maltas un Rumānijas delegācijas, kuras arī uzturas šajā viesnīcā, neapmeklēja atklāšanas pasākumu.

Nīderlandes valdība lēmusi, ka katru pusfinālu un lielo finālu varēs skatīties ne vairāk kā 3500 cilvēku klātienē.

Ārkārtas gadījumā, ja kāda no delegācijām nevarēs piedalīties pusfinālā vai finālā, ir uzfilmēts video, kas tiks izmantots kā rezerves plāns.

Samanta Tīna.
Samanta Tīna. Foto: Reuters/ScanPix

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Nīderlandes pilsētā Roterdamā piedalīsies 39 valstis. Pusfināli notiks 18. un 20. maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22. maijā.

Atgādinām, ka Samanta Tīna konkursā izpildīs dziesmu "The Moon is Rising". Viņa uzstāsies otrajā pusfinālā 20. maijā ar kārtas numuru 15.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu