Tirdzniecības centri atzinīgi novērtē valdības lēmumu, kas atļauj darboties veikaliem ar atsevišķu ārēju ieeju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs". Ilustratīvs foto.
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs". Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tirdzniecības centri atzinīgi novērtē valdības otrdienas lēmumu, kas atļaus lielajos tirdzniecības centros darboties veikaliem ar atsevišķu ārēju ieeju, vienlaikus vēršot uzmanību, ka tas ir viens no soļiem, lai tirdzniecības centri atkal varētu strādāt, atzina aptaujātie tirdzniecības centru pārstāvji.

"Mēs novērtējam, ka valdība ir sadzirdējusi tirdzniecības centru "balsi". Iespēja atvērt veikalus, kam ir ieeja no ielas, ir pirmais nopietnais solis virzienā uz to, lai tirdzniecības centri atkal varētu strādāt," sacīja "Galerija Centrs" vadītāja Iveta Priedīte.

Viņa arī piebilda, ka "Galerija Centrs" ir izstrādājusi drošās iepirkšanās konceptu jeb rekomendācijas centra apmeklētājiem par drošu iepirkšanos, kuras pieejamas tirdzniecības centra mājaslapā.

Līdz ar valdības lēmumu, ievērojot epidemioloģiskās prasības, "Galerijā Centrs" darbu no 20.maija atsāks trīs veikali - "H&M", kam ir ieeja no Valņu ielas, "Douglas" ar ieeju no Audēju ielas, kā arī "Daniele Donati" ar ieeju no Kalēju ielas. "Mēs arī turpināsim aktīvi iesaistīties dialogā ar valdību un meklēsim vēl jaunas iespējas likuma ietvaros," uzsvēra Priedīte.

Tirdzniecības centra "Akropole" vadītāja Zane Kaktiņa aģentūrai LETA atklāja, ka "Akropolē" ir 14 veikalu, kuros ir iespējams iekļūt no iepirkšanās centra ārpuses, kā to paredz jaunākie Ministru Kabineta noteikumu grozījumi. "Prieks, ka daļa mūsu nomnieku pēc ilgākas pauzes varēs atsākt savu darbu iekštelpās," teica Kaktiņa.

Viņa arī noradīja, ka minētie 14 nomnieki, kuriem darbu būs atļauts atsākt, ir apģērbu un apavu veikali, kas apmeklētāju vidū ir ļoti iecienīti. "Patlaban komunicējam ar mūsu nomniekiem par iespējām atsākt darbību - nomnieku saraksts vēl tiks precizēts," teica Kaktiņa.

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" ("Domina") direktore Dina Bunce aģentūrai LETA teica, ka atļauju strādāt lielo tirdzniecības centru nomniekiem, kuriem ir atsevišķa ieeja, "Domina" vērtē apmierinoši - tas ir neliels, bet tomēr solis uz priekšu.

"Vienlaikus tas joprojām ir nepietiekami, jo konkurence nozarē joprojām ir sašķobīta, lielākā daļa veikalu paliek slēgti un cilvēkiem joprojām nav pieejams vairums preču, kuras vēlas iegādāties klātienē. Mūsu pozīcija nav mainījusies - uzstājam uz visu tirdzniecības centru veikalu atvēršanu pilnā apjomā, ievērojot visus epidemioloģiskos noteikumus, tajā skaitā svaigā gaisa nodrošināšanu," teica Bunce.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas paredz, ka lielajos tirdzniecības centros varēs darboties veikali ar atsevišķu ārēju ieeju.

Patlaban spēkā esošais regulējums noteic, ka droša tirdzniecības modeļa ietvaros drīkst darboties visas tirdzniecības vietas, kas atrodas ārpus lielajiem tirdzniecības centriem.

Tomēr ar grozījumi noteikumos paredzēts, ka veikaliem, kuros apmeklētājiem ir nodrošināta atsevišķa ārējā ieeja tirdzniecības vietai, tiek atcelti darbības ierobežojumi tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 kvadrātmetriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu