Valdība jau šodien lems par rīcību saistībā ar sagrābto "Ryanair" lidmašīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Otrdien, 25. maija, vakarā Latvijas Ministru kabinets aptaujas kārtībā lemj par Latvijas rīcību saistībā ar Baltkrievijas gaisa telpā piespiedu kārtā nosēdināto "Ryanair" lidmašīnu.

Valdības sēdes protokollēmuma projekts paredz noteikt Satiksmes ministrijai veikt nepieciešamos pasākumus, lai Baltkrievijā reģistrētu pārvadātāju gaisa kuģiem neizsniegtu lidojumu atļaujas lidojumiem Latvijas gaisa telpā.

Tāpat plānots, ka Latvijas civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā reģistrētiem gaisa kuģiem neizsniegs atļaujas lidojumiem uz Baltkrieviju, kā arī neizsniegs lidojumu un pārlidojumu atļaujas citu valstu pārvadātāju gaisa kuģiem, kas lidojuma maršrutā izmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

Valsts aģentūrai "Civilās aviācijas aģentūra" valdība plāno uzdot veikt lidojumu Baltkrievijas gaisa telpā drošības izvērtēšanu un ziņojumu par risku izvērtējumu līdz 2021.gada 25.jūnijam iesniegt Satiksmes ministrijai (SM).

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka SM ir sagatavojusi un iesniegusi valdībā priekšlikumus aviosatiksmes ierobežošanai ar Baltkrieviju. "Situācija ar "Ryanair" lidmašīnu prasa stingru un izsvērtu reakciju," uzsver Linkaits.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Baltkrievijas varasiestāžu īstenoto aviokompānijas "Ryanair" civilā reisa piespiedu novirzīšanu un nosēdināšanu Minskas lidostā, Rinkēvičs ir vērsies pie satiksmes ministra ar aicinājumu aizliegt Latvijā reģistrētajām aviokompānijām izmantot Baltkrievijas gaisa telpu. Rinkēvičs uzsvēra, ka, ņemot vērā notikušo, Baltkrievijas gaisa telpa nav uzskatāma par drošu, un nedrīkstam pieļaut mūsu pasažieru apdraudēšanu.

Ārlietu ministrs arī aicina pārtraukt sadarbību ar Baltkrievijas aviokompānijām, īpaši ar nacionālo aviokompāniju "Belavia".

Baltkrievijas režīma varas iestādes svētdien aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, piespieda nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu