VIDEO ⟩ Jaunas normas Latvijā kavē atjaunot taksista apliecību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivakoleva/Shutterstock

Jānim jūnija sākumā beigsies taksometra vadītāja apliecības derīguma termiņš. Bez apliecības strādāt par taksistu nedrīkst, kā arī par to draud bargs sods. Tomēr, lai to izdarītu, taksistam rodas dažādas problēmas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Tā apliecība parādījās pirms trim gadiem, tad nebija nekādu problēmu. Iegāju internetā, vajadzēja vienkārši atķeksēt, ka ir latviešu valodas zināšanas un viss. [Autotransporta direkcija] neko nepārbaudīja, nekādas latviešu valodas zināšanas. Vienkārši internetā ieķeksēju, samaksāju 50 eiro un pa pastu saņēmu [apliecību]," atceras Jānis.

Apliecības izsniedz Satiksmes ministrijas uzraudzībā esošā Autotransporta direkcija. Taksistu latviešu valodas prasmes gadiem atstātas pašplūsmā. Taču pērn direkcija nolēma sasmelt izlieto ūdeni, ieviešot jaunu prasību – valsts valodas zināšanu pierādīšanu.

Jānis pamatskolu absolvē Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, bet vidusskolu – Rīgas 2. vidusskolā. Abu izglītības iestāžu atestātu fotokopijas tika iesniegtas direkcijā. Taču direkcija atbildējusi, ka nevienā no šiem dokumentiem neesot ierakstīts, ka Jānis ir mācījies latviešu skolā un latviešu valodā.

Taksometra vadītājs vidusskolu absolvē tieši gadsimtu mijā. Tobrīd pēc Latvijas neatkarības atgūšanas aizritēja aptuveni 10 gadu. Tiesa gan, arī brīvvalsts laikā iegūtie izglītības dokumenti, kas turklāt arī aizpildīti latviešu valodā, neesot gana pārliecinošs pierādījums valodas zināšanām.

Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu