Pasaules tenisa superzvaigznei Naomi Osakai draud diskvalifikācija no prestižā "French Open"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules sieviešu tenisa otrā rakete Naomi Osaka var tikt diskvalificēta no prestižā "French Open" turnīra, ja arī gaidāmajās dienās viņa atteiksies komunicēt ar medijiem.

Četrkārtējā "Grand Slam" čempione Osaka īsi pirms Francijas atklātā čempionāta savā "Twitter" lapā publicēja garāku ierakstu, kurā pavēstīja, ka, rūpējoties par savu mentālo veselību, viņa "French Open" laikā ar medijiem neplāno runāt.

Šāds lēmums negāja pie sirds turnīra organizatoriem, kuri paziņojuši, ka japānietei par līdzīgu rīcību nākotnē draud izslēgšanas no turnīra.

Organizatoru izplatītajā paziņojumā teikts, ka Osaka pārkāpj noteikumus, kuros teikts, ka tas ir spēlētāju pienākums komunicēt ar mediju pārstāvjiem turnīra norises laikā.

"Paredzam, ka Osakas pārkāpumi atkārtosies, kas tādējādi var novest pie skarbākām sankcijām, tostarp diskvalifikāciju no turnīra, kā arī padziļinātu izmeklēšanu. Visu iepriekš minētie apstākļi var sekmēt Osakas izslēgšanu arī no citiem "Grand Slam" turnīriem," teikts paziņojumā.

Osaka svētdien pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.), bet pēc tam nedevās uz preses konferenci, par ko saņēma 15 000 ASV dolāru lielu naudas sodu.

Turnīra rīkotāji paziņojumā arī norādīja, ka iepriekš centušies noskaidrot no Osakas, kas tieši neapmierina spēlētāju. "French Open" rīkotāji uzsver, ka sportistu mentālā veselība ir organizatoru rūpju augšgalā, tāpēc šī iemesla dēļ tenisistiem Parīzē arī ir pieejami nepieciešamie speciālisti.

Zināms, ka Osaka aicinājumam uz dialogu ar turnīra rīkotājiem atteica.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikāci

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu