Kaimiņš uzskata, ka Ģirģens un Petraviča bija pašlabuma meklētāji (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visai sabiedrībai būs daudz labāk, ja valdībā vairs neatradīsies "KPV LV" ministri, savu viedokli mediju pārstāvjiem pauž Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš bija minētā politiskā spēka dibinātājs.

Lūgts komentēt Ministru kabinetā iecerētās sastāva izmaiņas, Kaimiņš izteica viedokli, ka Ramona Petraviča (KPV LV) kā labklājības ministre bija "pārpratums", taču par Sandi Ģirģenu (KPV LV) Kaimiņš pateicās Dievam, ka viņš netika ievēlēts Saeimā, un no politiskā lauka viņš ir noņemts.

Deputāts klāstīja, ka ir priecīgs, ka partija, kuru viņš pirms pieciem gadiem radīja un ieveda Saeimā, kas "degradēja savu ideju līdz maksimumam" un bija gatava sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību, ir izslēgta no koalīcijas.

"Beidzot Petraviča vairs nav labklājības ministre un Ģirģens vairs nav iekšlietu ministrs,"

teica Kaimiņš, uzsverot, ka šādu viedokli viņš pauž ne tādēļ, ka starp viņiem bijuši konflikti, bet tāpēc, ka šo ministru profesionālais izpildījums ir bijis nepietiekams un viņi ir bijuši "citā orbītā" nekā frakcija un valdība. Kaimiņš atvainojās, ka viņam nebija kapacitātes pārbaudīt šos cilvēkus, kurus viņš ieveda Saeimā.

Tikmēr Jānis Vitenbergs (NA), mainot politisko piederību, parādīja, ka viņš meklē "nākotnību" savai būtībai, uzskata Kaimiņš.

Sniedzot savu vērtējumu par plānotajām izmaiņām valdībā, parlamentārietis teica, ka tā visai sabiedrībai būs daudz labāk, jo, viņaprāt, Ģirģens un Petraviča bija pašlabuma meklētāji. Deputāts izteica minējumu, ka, ja partijai nebūtu milzīgu finanšu resursu, viss jau sen būtu mainījies.

Viņš arī teica, ka izjuta "milzīgu pļauku pa seju", kad visi "KPV LV" ministri devās paspiest roku Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij"). "Es šo partiju dibināju, lai ZZS nebūtu valdībā," teica Kaimiņš.

"Arī šobrīd uz pašvaldību vēlēšanām es brīdinu cilvēkus, kas grasās balsot par šo politisko partiju. Nedariet to! Tur nav ne pieredzes, ne kapacitātes, ne vīzijas, ne ideju. Tur nav vadītāju vai autoritāšu,"

savu viedokli pauda Saeimas deputāts.

Vienlaikus viņš akcentēja jautājumu par to, kāpēc bijušajam ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) tika atņemta pielaide valsts noslēpumam, kā rezultātā viņš zaudēja ekonomikas ministra amatu. Kaimiņš uzsvēra, ka šī informācija aizvien nav pieejama, bet sabiedrībai būtu svarīgi uzzināt, kāpēc tas notika. Saeimas deputāts aicināja Nemiro paskaidrot, kas bija par iemeslu tam, kāpēc viņam nepiešķīra pielaidi.

Kā ziņots, turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", šodien pavēstīja Ministru prezidents Kariņš.

Premjers paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP).

Golubevu paredzēts virzīt iekšlietu ministra amatam, Eglīti labklājības ministra amatam un Vitenbergu ekonomikas ministra amatam.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu