"Saņēmām vairākas ziņas, vai tiešām koncerts būs "online"?" Zināmi mūziķi kļuvuši par krāpniecības shēmas upuriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziedātāji Intars Busulis (no kreisās) un Dons (Arturs Šingirejs) pēc Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncerta Daugavpils Olimpiskajā centrā.
Dziedātāji Intars Busulis (no kreisās) un Dons (Arturs Šingirejs) pēc Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas "Muzikālās bankas" 20 gadu jubilejas fināla koncerta Daugavpils Olimpiskajā centrā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Interneta krāpnieki radījuši arvien jaunas shēmas, šoreiz izsludināts mūziķa Dona koncerts par kuru viņš pats neko nezina, vēsta raidījums "Bez Tabu". Fani nobažījušies, vai tiešām ilgi gaidītais 2020. gada koncerts būs attālināti?

Dons vērsies pie raidījuma "Bez Tabu", lai ziņotu, ka vietnē "Facebook" izveidota viltus lapa, kurā ir ievietoti divi ieraksti, kas vēsta par gaidāmo mūziķa koncertu.

Dons raidījumam norādījis, ka cilvēki satraukušies. Viņi raksta un zvana mūziķim, nākas skaidrot, ka tā nav viņa komanda un ka šāds attālinātais koncerts nenotiks.

Ne tikai Dona vārds ir nelietīgi izmantots, arī mūziķim Intaram Busulim 8. jūlijā notikšot attālināts koncerts.

"Saņēmām vairākas ziņas, vai tiešām koncerts būs "online"? Vai tiešām šādi notiks, jo bijām taču visu paredzējuši dzīvajā. Koncerts tiešām būs klātienē, taču pagaidām nezinām kad, gaidām ziņu no valdības, cik cilvēku varēs pulcēties. Mana komanda uzrauga, ko internetā publicē, izmantojot manu vārdu," stāsta mūziķis Intars Busulis.

Organizācijas "Drošs internets" vadītāja Maija Katkovska uzskata, ka krāpnieks šādā veidā vēlas pārbaudīt, cik cilvēku uzspiedīs uz pievienotajiem koncertu ierakstiem. Iespējams, mērķis ir vēlāk sūtīt jau privātas ziņas, lai mēģinātu izkrāpt datus vai naudu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu