Raidījums: Internetā tirgo Rīgas skolai piešķirtu datoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Glenn Carstens-Peters/unsplash

Lielākoties skolēniem mācību gads ir beizies. Raidījums "Bez Tabu" saņēmis informāciju, ka kāds internetā mēģina pārdot vienu no izglītības iestādei piederošajiem datoriem, kas tika uz laiku iedots skolēnam izmantošanai mācību procesā.

Tirgotājs telefonsarunā cenšas pārliecināt "Bez Tabu", ka tas neesot par valsts budžeta līdzekļiem iegādāts dators.

Izglītības un zinātnes ministrija norāda, ka pēc informācijas saņemšanas veikta pārbaude, gūstot apstiprinājumu, ka internetā ievietotajā sludinājumā tiek tirgots skolas dators. Noskaidrots arī, ka konkrētais mācību palīglīdzeklis izsniegts Rīgas pašvaldībai.

"Bez Tabu" vērsies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, lai saņemtu skaidrojumu par notikušo, taču departaments atteicās klātienē sniegt komentārus, norādot, ka atbildes tikšot nosūtītas rakstveidā.

Raidījumam gaidot atbildīgās iestādes vēsti, atkārtoti sazināmies ar datora tirgotāju. Atklājas, ka dators esot iegādāts lombardā Siguldā par pamatcenu 220 eiro un lombarda uzcenojumu – 160 eiro. Dators tomēr neesot paticis, tāpēc nolemts to pārdot.

"Mums ir čeks. Tas nav tā, ka tu esi viņu kaut kur no skolas izvilcis, bez čeka, bez nekā," atklāj tirgotājs.

Tirgotājs arī atsūtījis raidījumam pirkuma čeku, kas gan bija aizlocīts, tādējādi nebija iespējams pārbaudīt tirgotāja stāstītā patiesumu. Savukārt sludinājums tagad jau ir izdzēsts, bet dators ar visu čeku it kā esot atgriezts lombardā.

2020. gada beigās IZM Latvijas pašvaldību dibinātajām vispārējās izglītības un speciālās izglītības iestādēm iegādājās vairāk nekā 6000 datoru, skaidro Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Sarmīte Baltmane. 

"Lai nodrošinātu datortehniku vai citu ierīci izglītojamiem attālināto mācību laikā, izglītojamo likumiskie pārstāvji vērsās skolā ar lūgumu piešķirt datortehniku vai citu ierīci mācībām mājās."

Par notikušo skola ir vērsusies policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu