"Viņam būs jāatrod veids, kā attaisnot savu cenu." Apskatnieks kritizē Dāvja Bertāna aizvadīto sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona beidzās jau pirms kāda laiciņa. Portāla "Bulletsforever" apskatnieks Markuss Atkinsons norāda, ka Bertānam nākamajā sezonā būs jāspēj sniegt pienesumu ne tikai no tālmetienu līnijas.

Dāvis Bertāns pirms aizvadītās sezonas parakstīja, karjeras lielāko līgumu, vienojoties par piecu sezonu kontraktu 80 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Tomēr sezonas ievadā latviešu uzbrucējs nespēja demonstrēt labāko sniegumu, jo uz treniņnometni bija ieradies ne pārāk labā fiziskajā formā, ko pats arī nenoliedza.

Sezonas pirmais mēnesis Bertānam statistiski bija ļoti neveiksmīgs - janvārī viņš no tālmetiena līnijas uzbruka vien ar 32,7% precizitāti. Tomēr sezonas turpinājumā viņš no trīspunktu līnijas uzbruka ar 42,6% precizitāti, kas ir uzskatāms par elitāru līmeni.

Neskatoties uz Bertāna kopumā labo precizitāti no trīspunktu līnijas, Atkinsons izcēla latvieša vienveidīgumu uzbrukumā.

"Bertāna galvenā vērtība ir izmestais trīspunktnieku apjoms. No 478 Bertāna izdarītajiem metieniem šosezon, 428 bija tālmetieni. Tie ir 90%. Protams, to varētu sagaidīt no tālmetienu speciālista, bet diemžēl šī statistika atspoguļo arī Bertāna spēles vienveidību," raksta Atkinsions.

Nevar noliegt, ka Bertāna pienesums no tālmetiena līnijas un kopējais drauds, ko viņš kā snaiperis piedāvā uzbrukumā, ir liels. Tomēr Atkinsons arī uzsver, ka spēlēs, kad latviešu uzbrucēja metiens nekrīt, viņš nespēj citādāk ietekmēt spēli. Kā piemēru apskatnieks norādīja izslēgšanas spēļu sērijas otro maču pret Filadlefijas "76ers", kurā Bertāns neatzīmējās nevienā no statistikas rādītājiem, izņemot personīgās piezīmes, kur viņš atzīmējās ar sešiem pārkāpumiem un maču noslēdza priekšlaicīgi.

Skatoties uz nākamo sezonu, Atkinsons neizslēdz iespēju, ka Bertāns varētu tikt aizmainīts, jo tieši viņš, iespējams, ir "Wizards" labākā "kārts" maiņu tirgū. 

"Ja "Wizards" nolems Bertānu paturēt, tad viņam būs ne tikai stabilāk jāuzbrūk grozam no tālmetiena distances, bet arī jāspēj spēli ietekmēt citos aspektos. Viņam būs jāatrod veids, kā attaisnot savu cenu," nobeigumā raksta Atkinsons.

Bertāns aizvadītajā sezonā vidēji mačā izcēlās ar 11,5 punktiem, 2,9 atlēkušajām bumbām un 0,9 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu