"Dončičam smiekli nenāca..." Apskatnieks atklāj, ka komandas biedri apšaubījuši Porziņģa profesionalitāti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Maiks Fišers norādījis, ka Kristapa Porziņģa komandas biedri Dalasas "Mavericks" sastāvā vairākkārt apšaubījuši latvieša profesionalitāti.

Šobrīd Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ir ievērojamu pārmaiņu priekšā. Komanda vadības līmenī kluba veterānus Doniju Nelsonu (ģenerālmenedžeris) un Riku Kārlailu (galvenais treneris) aizstājusi ar attiecīgi Niku Herisonu un Džeisonu Kidu. Izskatās gan, ka darbs vēl priekšā ir arī komandas mikroklimata atjaunošanā.

Iepriekš presē un no apskatniekiem bieži izskanējusi informācija, ka līdera Lukas Dončiča un Porziņģa starpā nav labas attiecības. Par to izteicies arī žurnālists Fišers.

Viņš raksta, ka Dončičs klubā ir neaizskarams. Komandas īpašnieks pat savulaik jokojis, ka starp laulību un Dončiču izvēlētos slovēņu basketbolistu Savukārt jautājums par Porziņģi ir atklāts. Vai varētu sekot aizmainīšana?

Fišers norāda, ka sezonas gaitā komandas biedri bijuši neapmierināti ar latvieša profesionalitātes līmeni: "Atcerieties, kad Porziņģis pārkāpa noteikumus un izslēgšanas spēļu sērijas laikā aizzagās uz striptīza klubu? "Mavericks" to centās uztvert ar smaidu, bet Dončičam smiekli nenāca..."

Pats Porziņģis pēc konkrētā incidenta atzina, ka pieļāvis kļūdu un atvainojās.

Vairāki NBA apskatnieki iepriekš arī izteikušies, ka Porziņģis izslēgšanas spēļu laikā neesot bijusi "Mavericks" komandas otrā opcija. Šo vietu ieņēmis Tims Hārdevejs juniors. Līdzīgu nostāju pauda arī "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans, kurš nesen izteicās, ka šajā starpsezonā komandai jāatrod otro uzbrukuma opciju.

Ir skaidrs, ka komandas mikroklimats šobrīd nav pašā augstākajā līmenī. Fišers uzskata, ka šajā jautājumā varētu palīdzēt komandas veterāns Huans Hosē Barea, kurš pats ir pieteicies Kida asistenta amatam.

"Barea bija pirmais "Mavericks" spēlētājs, kurš sadraudzējās ar spāņu valodā runājošo Dončiču. Un uzminiet, kurš bija pirmais spēlētājs, kurš sadraudzējās ar spāņu valodā runājošo Porziņģi," uz Bareas līdera kvalitātēm norādīja Fišers.

Tāpat apskatnieks uzsvēra, ka tieši šosezon, kad Barea vairs "Mavericks" sastāvā nebija atrodams, radusies šī plaisa starp Porziņģi un Dončiču, kas tik plaši tiek apspriesta ārzemju medijos.

Kids ir pārņēmis vadību pār komandu, kurā mikroklimats šobrīd, acīmredzot, nav augstākajā līmenī. Tieši kluba spēlētāju savstarpējo attiecību uzlabošana būs Kida un viņa kolēģu pirmais lielais uzdevums. Ja Kidam šo jautājumu neizdosies atrisināt, tad pirmā lielā uzdevuma priekšā, visticamāk, būs komandas ģenerālmenedžeris Niks Harisons...

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu