"Porziņģis ir tas, kas viņš ir..." "Mavericks" īpašnieks par komandai nepieciešamajiem uzlabojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans sarunā ar "The Athletic" žurnālistu Daimondu Lengu ieskicēja galvenās prioritātes gaidāmajai starpsezonai.

"Mavericks" pēc izstāšanās no šā gada NBA izslēgšanas spēlēm nolēma veikt būtiskas izmaiņas kluba vadības līmenī. Vispirms no amata tika atbrīvots kluba ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons, kurš šajā postenī pavadīja 24 gadus. Pēc tam atlūgumu Marka Kjūbana galdā lika arī vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

Kopš tā laika Dalasas vienība caurumus vadības līmenī jau ir paspējusi aizlāpīt. Galvenā trenera postenī tika izvēlēts Džeisons Kids, kurš 2011. gadā kopā ar "Mavericks" izcīnīja kluba līdz šim vienīgo čempionu titulu. Savukārt ģenerālmenedžera krēslā pieņemts Niks Herisons, kuram NBA pieredzes nav. 

Sarunā ar Lengu Kjūbans uzsvēra, ka galvenā prioritāte šai starpsezonai ir palīdzības atrašana Lukam Dončičam.

"Ticiet man, neviens negrib atrast Lukam palīdzību vairāk par mani. Īstais jautājums ir - ko mums īsti vajag," ieskicēja "Mavericks" īpašnieks.

Pirms aizvadītās sezonas Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča duets tika slavēts kā viens no līgas potenciāli vadošajiem pāriem. Tomēr tagad arī pats Kjūbans atzīst, ka komandai ir nepieciešama otrā "vijole" uzbrukumā.

"Mums vajag otro uzbrukuma opciju. Par to nav šaubu. Manuprāt cilvēki pārāk negodīgi izturējās pret KP. Porziņģis ir tas, kas viņš ir. Godīgi sakot, mēs nedomājām, ka mums tik ļoti vajadzīga uzbrukuma otrā opcija. Domājām, ka vairāk nepieciešami aizsardzības spēlētāji," norādīja Kjūbans.

Kluba īpašnieks izcēla Timu Hārdeveju jaunāko, norādot, ka viņš sezonas laikā labi iekļāvies "ķer un met" basketbolista lomā, tomēr šajā starpsezonā esot nepieciešams atrast basketbolistu, kurš spēj sev izkārtot metienu pēc dribla.

"To mēs arī šovasar meklēsim. Mums jāatrod spēlētājs, kurš pats sev var izveidot metienu, lai visa atbildība negultos uz Lukas pleciem," piebilda Kjūbans.

Dalasas "Mavericks" šīs sezonas izslēgšanas spēlēs Rietumu konferences pirmajā kārtā septiņu spēļu sērijā piedzīvoja zaudējumu pret Losandželosas "Clippers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu