Princis Harijs un Megana Mārkla var zaudēt savas mājas Lielbritānijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ComposedPix/Shutterstock

Kā zināms, princis Harijs un hercogiene Megana Mārkla paši maksāja par Lielbritānijas mājas remontu. Publiskajos ziņojumos teikts, ka pāris maksā īri par īpašumu no 2020. gada jūnija līdz 2022. gada martam. Kas notiks pēc nākamā gada marta?

Frogmoras kotedžas nomas līgums beidzas jau nākamā gada pavasarī, taču vēl nav zināms, vai Saseksas hercogs un hercogiene atstās Lielbritānijā esošo namu. Pastāv iespēja, ka pāris plāno piemeklēt ko izdevīgāku, ņemot vērā faktu, ka viņu pastāvīgās mājas šobrīd atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs. 

Princis Harijs šobrīd apmeties Frogmorā, lai jau 1.jūlijā apmeklētu princeses Diānas statujas atklāšanu Kensingtonas pilī Londonā, kur viņš satiksies ar savu brāli princi Viljamu. Tikmēr Megana Mārkla palika Santa Barbarā kopā ar pāra divus gadus veco dēlu Ārčiju un viņu jaundzimušo meitu Lilibetu. 

Frogmoras kotedžu šobrīd aizņēmusi prinča Harija māsīca princese Eiženija. Princis Harijs ar māsīcu vienmēr ir bijuši tuvi un privātas lietas apsprieduši savā starpā. Kā vēsta ārvalstu mediji, tieši Harijs ir bijis tas, kurš ieteicis princesei Eiženijai un viņas vīram Džekam izmantot iespēju uzturēties Frogmoras kotedžā, jo tā ir daudz lielāka nekā viņu māja Kensingtonas pilī.

Saseksas hercogienei Meganai un princim Harijam šī māja ir kļuvusi par ļoti īpašu vietu. Pāris rīkoja kāzu svinības Frogmorhausā (kas atrodas uz tā paša zemes īpašuma, kur Frogmoras kotedža), arī viņu saderināšanās oficiālās fotogrāfijas uzņemtas šajā vietā. 

Māja tika atjaunota 2019. gadā. Pirms pāris pārcēlās uz dzīvi tur, īpašums tika pārveidots no atsevišķiem dzīvokļiem par vienas ģimenes māju. Pierādot savus centienus pēc "finansiālās neatkarības" no nodokļu maksātājiem, Saseksas hercogi jau atmaksājuši vairāk nekā 2,4 miljonus sterliņu mārciņu valsts līdzekļu, kas bija iztērēti, lai renovētu un labiekārtotu Frogmoras kotedžu Vindzorā. 

Kā zināms, šo īpašumu Saseksas hercogiem uz kāzām uzdāvināja karaliene Elizabete II un tā aizvien skaitās viņu oficiālā rezidence Lielbritānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu