Raidījums: Lietā par avāriju Alūksnē un tās slēpšanu figurē divi ceļu policisti. Veikta dienesta izmeklēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Lietā par avāriju Alūksnē un tās slēpšanu, kurā figurē divi ceļu policisti, veikta dienesta izmeklēšana, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Krustojums Alūksnē, kur sastopas Latgales, Uzvaras un Kanaviņu iela, 2021. gada janvārī kādam "Volvo" automašīnas vadītājam izrādījās pārāk ciets rieksts.

Šoferis "ielidoja" ceļa norobežojošajās barjerās. Patraucēja ne tikai slidenais ceļš, bet arī, iespējams, kāds grādīgs dzēriens pirms sēšanās pie stūres.

Pateicoties vietējiem iedzīvotājiem, toreiz izdevās noskaidrot arī potenciālo vaininieku – vietējo policistu Aleksandru Finu, kurš raidījumam "Bez Tabu" gan visu vainu noliedza. Arī to, ka avāriju it kā esot piesedzis kolēģis Toms Šneiders.

Uzrunājot sastaptos iedzīvotājus, raidījums noskaidroja, ka pilsētā nekas jauns par notikušo negadījumu neesot dzirdēts. Arī pieminēto likumsargu statuss esot miglā tīts.

Mēģinot sazināties ar policistu Finu, klausulē dzirdam vien abonenta izsaukšanas signālu. Tiek nosūtīta vēl īsziņu, taču arī šādā veidā atbildes nav. Iepriekš tik runātīgais likumsargs nu zaudējis valodu.

Avārijas dēļ tika bojāti pat pieci ceļa norobežojošie posmi. Tie tagad ir atjaunoti. Sazinoties ar Alūksnes novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciālisti Evitu Aploku, uzzinām, ka avārijas dēļ radītie bojājumi novērsti par apdrošināšanas līdzekļiem. Visticamāk, apdrošināšanas kompānija vēlāk jau vērsīsies ar regresa prasību pret "Volvo" vadītāju.

Lieta par negadījumu nodota nevis Alūksnes policijas iecirknī, bet gan Vidzemes reģiona pārvaldei. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājs Dimitrijs Kohanovs norāda, ka gan Fins, gan Šneiders pēc dienesta pārbaudes nu veic citus dienesta pienākumus, kas neesot saistīti ar ceļu satiksmes uzraudzību. Lieta gan līdz galam vēl neesot pabeigta.

Nedz veiktā dienesta pārbaude, nedz arī likumsargu rīcībā esošie pierādījumi vēl nenorādot, ka Fins izraisījis avāriju un ar kolēģa Šneidera palīdzību aizbēdzis no notikuma vietas.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu